Maaike and Music: Poetic portraits

I have just shared images from a wonderful family photo session in Limburg. Now I wish to complete the story with a mini-series featuring charming Maaike playing ukulele.

playing music in a wonderful garden

If you have read my previous blog post, you know that Maaike’s family is fond of music and everybody plays several instruments. I wanted to capture the family playing music together and asked everybody to pick some music instruments (later I have counted at least 7 different ones used during the photoshoot). Maaike took a ukulele and was now playing in the garden while waiting for the others. I enjoyed the lovely music and of course made some photos. Let me share some of them.

Als je mijn vorige post hebt gelezen, weet je dat Maaike’s familie van muziek houdt, en dat iedereen er meerdere instrumenten speelt. Ik wilde de familie in beeld brengen, terwijl ze samen muziek maken, en vroeg ze om een muziekinstrumenten uit te kiezen (later heb ik geteld dat er minimaal 7 soorten instrumenten tijdens de fotoshoot gebruikt waren). Maaike heeft snel een ukelele gepakt, en ze begon in de tuin alvast wat te spelen terwijl ze op de anderen aan het wachten was. Ik genoot van de mooie muziek en heb uiteraard wat foto’s van haar gemaakt. Laat me er een paar daarvan hier delen.

fotoshoot-muziek-OlgaRook-5 fotoshoot-muziek-OlgaRook-4 fotoshoot-muziek-OlgaRook-3 fotoshoot-muziek-OlgaRook-2

When I look at these images I find them very poetic. The garden with blossoming rhododendrons looks mysterious and paradise-like, and Maaike, so serene with her ukulele makes me think of Renaissance angels making music. A lovely example of how unstaged moments “in between” can yield special images.