Yulia: kleurrijke fotosessie in Rotterdam

Het is weer tijd voor de kleur vandaag! Graag deel ik met jullie enkele portretten van de mooie Yulia uit een recente fotoshoot in Rotterdam. Yulia is een kunstcurator en een van de oprichters van het XYYZ project over de kunst van de 20ste eeuw. Ze is ook een goede vriendin van me, en ik wist vanaf het begin dat onze fotosessie leuk en inspirerend zou zijn.

portret in een kleurrijke haven

Yulia houdt van zwartwit fotografie, net als ik. We hebben dus veel tijdloze noir foto’s gemaakt, maar vandaag wil ik juist de uitbarsting van kleur om ons heen laten zien.

We hebben een vrolijke ochtend in de straten van Rotterdam doorgebracht. Van de Vierleeuwenbrug liepen we naar de bruisende Witte de Withstraat en daarna naar het park bij de Kunsthal. Op zo’n zonnige dag worden de kleuren nog helderder en intenser, en Rotterdam is al zo kleurrijk. Wat was het opwekkend en ultiem zomers! Ik vind het bijzonder leuk hoe de dynamische stad aan het karakter van de foto’s bijdraagd, en hoe de uitbundige kleuren met Yulia’s artistieke stijl resoneren.

Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-2 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-9 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-3 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-4Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-10 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-11 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-5 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-6 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-7 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-8 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-12 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-13 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-14 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-15 Instagram-fotoshoot-Rotterdam-OlgaRookPhotography-16

Misschien wil je weten wat voor boek Yulia met zoveel plezier leest? Het is een boek over Marcel Duchamp, een van Yulia’s favoriete kunstenaars. En als je haar naar muziek ziet luisteren, dan is er een goede kans dat het David Bowie is (dit keer heb ik het echter niet gecheckt).

Dit waren enkele momenten in kleur. Morgen deel ik graag een serie zwartwitte foto’s uit deze fotosessie. Blijf het volgen!