Foto’s van kinderen voor hun moeder’s verjaardag

Vandaag wil ik foto’s delen uit een fotosessie met vier kinderen in Berkel en Rodenrijs.

Misschien kan je je herinneren dat ik altijd enthousiast ben als ik hoor dat een fotoshoot met kinderen wordt bedoeld om een bijzonder cadeau aan iemands partner of ouders te geven. Met partners voegt het een element van verrassing toe, en wordt het vaak even geheim gehouden. Als fotograaf ben ik blij met dit soort projecten!

Zwartwit portret van een kind met bokshandschoenen

Een fotosessie wordt gepland als een van de ouders weg is: voor werk, vriendenbezoek of een speciaal verzonnen afleiding. Idealiter weet de ouder niet wat er in zijn of haar afwezigheid gaat gebeuren. Dan houden we de fotosessie aan huis of buiten, en doen we ons best om het geheim te houden. Dit maakt de fotoshoot extra spannend voor iedereen!

Als er jonge kinderen bij zijn, dan vraag je je af of ze wel hun mond kunnen houden. Verbazingwekkend, blijft dit geheim meestal veilig bij ze!

Steven had me benaderd voor een fotosessie als bijzonder geschenk voor de verjaardag van zijn vrouw: een collectie portretten van hun vier kinderen voor aan de muur. Ik bewonder altijd mannen die aan dit soort cadeaus denken. Dit is een prachtig teken van liefde, maar het zet de vaders vaak ook uit hun comfortzone. De keuze van kleding voor de kinderen of hun haren doen voor de fotosessie worden bijvoorbeeld meestal door de moeders gemanaged. Steven heeft het allemaal perfect gedaan, en de kinderen waren goed voorbereid. Ze hadden er ook zin in!

Ik vond het heel leuk om deze drie broers en hun zusje te fotograferen. Dit zijn vier hele verschillende karakters die beste vrienden zijn met elkaar, en voor onze verrassing prima als team konden werken.

Een fotoshoot in eigen huis heeft veel voordelen. Een daarvan is dat je toegang hebt tot onverwachte accessoires die een extra laag van betekenis aan de foto’s kunnen toevoegen. De kleine prinses Julie heeft bijvoorbeeld haar moeder’s schelpjesketting voor sommige portretten gedragen, terwijl de sportieve Pepijn de stoere bokshandschoenen van zijn vader mocht lenen. Intelligente en gevoelige Olivier heeft geposeerd met de stropdas van zijn papa en met een vaasje bloemen. En Floris, de jongste broer, deed me een groot plezier toen hij een maskertje van Batman van de plankje had gepakt: dit bleek eigenlijk een wenskaart voor zijn verjaardag te zijn!

fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-15 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-9 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-5 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-2 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-3 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-4 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-10 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-11 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-12 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-13 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-7 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-8 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-6 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-14 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-16 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-17 fotosessie-kinderen-Berkel-en-Rodenrijs-OlgaRook-18

Ik heb van mijn tijd met dit leuke gezin volop genoten, en ik vind het mooi hoe de foto’s het karakter van elk kind laten zien. Ik heb een speciale verjaardagskaart met de foto’s ontworpen en gedrukt, en daarna konden de ouders samen hun favorieten uitkiezen voor aan de muur. Deze portretgroep voegt nu een extra laag van gezelligheid toe aan hun woonkamer.

Van harte bedankt voor de geweldige tijd en voor inspiratie!