Loveshoot Rotterdam: 25 jaar samen

Vandaag is er een speciale aflevering: mijn goede vrienden Karen en Marcel vieren hun 25 jaar samen! Het wordt de hoogste tijd voor een romantische fotoshoot, dachten ze, en ik was het er helemaal mee eens.

Het stel heeft elkaar in Rotterdam leren kennen, en heeft hier altijd gewoond. Voor hen zit de stad vol romantische herinneringen. Enkele plekken die belangrijk en symbolisch voor ze zijn geweest moesten dan ook op de achtergrond van onze foto’s verschijnen. We wandelden door Rotterdam, en de stad werd zo een van de karakters in ons fotoverhaal.

tijdloos romantisch portret van een stel in de stad

We begonnen bij de Maasboulevard met uitzicht op de rivier en de skyline daarachter. Daarna was het tijd voor een kopje koffie, en we gingen naar Grand Café “Prachtig”. Het had niet alleen een sprekende naam (leuk voor een foto, nietwaar?) maar ook een panoramisch uitzicht op de Maas. Een Kerstboom was ook leuk om in beeld te hebben, en dit was het enige winterdetail op deze warme dag.

Een van de gunstige kanten van de winter voor foto’s vind ik dat de zon niet te hoog komt te staan. Dat betekent dat je niet supervroeg op pad hoeft te gaan voor mooie lange schaduwen en dramatische silhouetten. Een van mijn favorieten uit onze reportage is het silhouette van Karen en Marcel, met de Maas en de skyline van de stad op de achtergrond. Heel nostalgisch en tijdloos. Als je niet wist dat deze indrukwekkende architectuur in de afgelopen decennia gebouwd was, zou je kunnen denken dat deze foto al heel oud is.

loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-1a loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-2 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-3 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-4 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-5 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-6 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-7 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-8

We gingen door naar het historische Delfshaven: een mooie plek voor romantische foto’s. Daar kwamen we ook een zwartwit muurfoto tegen met een scene van oud Rotterdam. Ik kon het niet laten om het stel “daarin” te zetten. Het lijkt wel een kleine reis in tijd.

loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-9 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-10 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-11 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-12 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-13 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-14 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-15 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-16loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-17 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-18

De Euromast moest natuurlijk ook op achtergrond verschijnen. En daarna hebben we gewoon in het Park gewandeld, en van zijn vreedzame sfeer genoten.

loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-19 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-20 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-21 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-22 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-24 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-25 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography-26 loveshoot_Rotterdam-OlgaRookPhotography img

Het was een fijne dag met een vrolijke reportage.

Wat zijn jullie een leuk stel! Geniet van jullie feestdag!