Kinderfotosessie in Schiebroek, Rotterdam

Professionele kinderfotografie is altijd een mooi geschenk aan de grootouders. Roy en zijn zus dachten aan zo’n bijzonder cadeau voor hun ouders voor een bijzondere dag. We hadden een fotosessie met hun kleine kindjes in een park in Schiebroek, en vandaag deel ik graag enkele foto’s uit deze leuke reportage.

Uiteraard wilden we graag een mooi groepsportret van alle vier kinderen samen hebben. De jongste, baby Thijs, was nog maar vijf maanden oud. Hij kon nog niet staan, en de andere kinderen waren te jong om hem te dragen. Voor de groepsfoto moesten de kinderen dus samen zitten of bijvoorbeeld op hun buik gaan liggen. In de herfst is het gras in de ochtend meestal te nat om erop te zitten. De oplossing was simpel: we gebruikten een plaid met een extra laagje daaronder. Dit werkte heel goed: de kinderen bleven droog en voelden zich comfortabel, en de foto’s zijn dan ook vrolijk geworden.

Ik wilde dit mooie moment van de kinderen samen in natuurlijke setting laten zien. Het open veld en de bomen in de verte leverden de perfecte achtergrond. De foto laat de persoonlijkheid van de kinderen zien, maar gaat ook over de kindertijd in het algemeen.

Vier vrolijke kinderen in een park

Na de groepsfoto gingen de kinderen rondlopen in het park, en de speeltuin verkennen. Ik heb toen nog een aantal bijzondere momenten kunnen vastleggen. Heel leuk vond ik het om te zien hoe graag de kinderen  samen spelen, en hoe de oudere kinderen beschermend zijn voor de jongere kinderen.

groepsfoto-kinderen-natuur-OlgaRookPhotography-2 groepsfoto-kinderen-natuur-OlgaRookPhotography reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography-2 reportage-kinderen-OlgaRookPhotography-2reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography-13 reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography-6 reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography-4 reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography-10 reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography-3 reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography-11 reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography-5 reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography-7 reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography-8 reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography-9 reportage-kinderen-park-OgaRookPhotography-12

Dezelfde ochtend heb ik nog wat extra tijd besteed aan het maken van soloportretten van Roy’s zoontje. De kleine Floris is anderhalf jaar oud, en het was heel leuk  om zijn uitdrukkingen in beeld te vangen.

kinderportret kinderportret-OgaRookPhotography kinderportret-OgaRookPhotography-2 kinderportret-OgaRookPhotography-3

Ik heb van deze fotosessie genoten, dank jullie wel voor de leuke tijd!