Nostalgische fotosessie met drie kinderen in Delft

Vandaag wil ik vertellen over een fotosessie met drie kinderen in het centrum van Delft. Het had net zo’n magische sfeer als de Kersttijd van dit moment.

Tijdloze kinderportret in het centrum van Delft

Alaina belde me voor een fotosessie van haar drie kinderen. Haar Amerikaanse expat gezin had een aantal mooie jaren in Nederland doorgebracht en was nu op weg naar de volgende werkbestemming. Het verblijf in Holland was een belangrijke periode in het leven van hun kinderen geweest. Het jongste meisje, Ella, werd ook hier geboren. Het gezin had een mooie fotoverhaal nodig als een blijvende herinnering aan hun leuke tijd in Nederland.

Alaina wilde deze fotoshoot in een oude Nederlandse stad houden, zodat de foto’s de typisch Hollandse architectuur en andere sprekende details op achtergrond zouden hebben. Later zullen dit soort details de atmosfeer van deze jaren onmiddellijk weer kunnen oproepen. Het gezin woonde in de buurt van Delft en heeft daar vaak gewandeld. Dat maakte onze locatiekeuze simpel.

We begonnen in de ochtend in het centrum van de stad. Het was bijzonder om de Markt zo leeg en rustig mee te maken. Het is zeker een van de mooiste pleinen van Nederland (en van Europa, geloof ik), en we hebben het een tijd min of meer voor onszelf kunnen hebben. De kinderen renden rond en speelden in het midden van het plein. We konden zonder moeite foto’s maken voor het historische Stadhuis, een prachtig voorbeeld van Nederlandse Renaissance. De Nieuwe Kerk aan de andere kant van de Markt, al die pittoreske oude gebouwen, Hollandse souvenirwinkels, en dan al die oude straatjes, grachten, bruggen en fietsen: we hebben alle mooie en typisch Hollandse achtergronden gehad. Maar onze reportage ging nog steeds over de kinderen, hun persoonlijkheid en hun band. De zeven jaar oude Graham is een grote broer, slim en vol zelfvertrouwen, Caroline is vijf, en een tedere prinses met artistieke ziel, en de kleine Ella, maar nog twee jaar oud, is avontuurlijk van karakter en altijd bereid om achter de duiven aan te rennen en met hondjes te spelen.

De prettige herfstochtend voelde als een cadeau. Je weet het nooit met het weer, dus had het gezin enkele paraplu’s meegenomen. Maar het bleef droog en nogal warm. De kinderen gingen zelfs op de stoep zitten. Ik vind het belangrijk dat niemand koud wordt en liet ze niet lang zo zitten, maar ik ben ook heel blij met de nostalgische plaatjes van die ogenblikken. Ook ben ik blij met het zachte licht en de pasteltinten van deze ochtend. Ze dragen bij aan de tijdloze sfeer van deze reportage.

De klassieke kleding van de kinderen was perfect voor dit soort fotoshoot. Er is ook een bijzonder verhaal over de mooie witte jurkjes die de meisjes dragen: hun tante had ze bijna 30 jaar geleden voor haar dochtertjes gemaakt. Deze jurken zien er tijdloos uit, en het feit dat ze al zo lang in de familie zijn, geeft ze ook een symbolische betekenis.

kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-2 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-3 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-4 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-5 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-6kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-7 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-8 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-9kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-10 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-11 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-12 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-13 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-14 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-15 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-16 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-17 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-18 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-19 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-20 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-21 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-22 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-23 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-24 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-25 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-26 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-27 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-28 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-29 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-30 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-30a kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-31 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-32 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-33 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-34kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-35 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-36kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-37 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-38 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-39 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-40 kinderfotograaf-Delft-OlgaRookPhotography-41

Als kinderfotograaf geniet ik van het vangen van mooie momenten, die de karakters of de band tussen de kinderen laten zien. Deze foto’s gaan het nieuwe huis van dit gezin versieren. Er is ook een prachtige album die dit verhaal vertelt. Ik weet zeker dat, wanneer de kinderen later in hun “Delftse” album kijken, ze hun warme herinneringen van de jaren in Nederland net zo levendig voor zich zullen kunnen halen als dat nu het geval is.