Cameratijd

De afgelopen tijd heb ik een paar thematische posts gemaakt, en ik hoop dat jullie dat leuk vinden. Deze post vandaag is geïnspireerd door een oude familievideo die mijn moeder pas geleden heeft herontdekt. Deze was gemaakt door mijn opa, en ik word er nostalgisch van. Maar op een moment kwam er een verrassing. Ik moest lachen en zei: dat was waarschijnlijk de eerste keer dat ik door een lens kijk! Deze foto zal ik aan het einde van de post delen (en het model van de camera zal ik ook noemen). Maar eerst deel ik graag enkele favorieten over dit thema uit de fotoshoots met mijn klanten.

kinderportret_OlgaRook

Ik vind het een goed idee om persoonlijke interesses van de kinderen in hun portretten en reportages te integreren. Als een kind een camera pakt, heb ik alle begrip voor deze impuls, zoals je je kan voorstellen. Ik probeer het dan ook altijd vast te leggen. Hier is een kleine selectie met een mooie reeks aan uitdrukkingen. Ik moet ook vertellen, dat sommige van mijn jonge modellen erg goed zijn in fotografie!

kinderportret_OlgaRook-3kinderportret_OlgaRook-16camera1camera5kinderportret_OlgaRook_4 camera4camera camera2

En hier ben ik, bijna twee jaar oud. Tja, je begrijpt dat dit nog te vroeg was om echt te oefenen, maar het lijkt mijn eerste ervaring achter de camera te zijn. Toen ik naar deze beelden keek was ik benieuwd wat voor camera het was. In de loop der jaren heeft mijn opa meerdere camera’s gehad. Dit was een Kiev IV, een meetzoeker, die we helaas niet meer hebben. Ik voeg hier nog een frame toe uit een oude video, waar ik een jaartje ouder ben. De kwaliteit is slecht, maar mijn rode plastic speelgoedcamera kan je goed zien. Zo begon het allemaal…

klein-3 klein

Ik ben heel dankbaar aan mijn opa voor alle familie- en reisfoto’s die hij decennialang heeft gemaakt, voor zijn voorbeeld en inspiratie. De familiealbums vind ik van onschatbare waarde, ze geven me een gevoel van verbinding met mijn familie, ook met de tijden voor mijn geboorte.

Nu heb je mijn eerste camera gezien, en weet je dat – als je een fototoestel in een familiereportage of een portret van je kind of jezelf wil toevoegen – dat bij mij altijd welkom is!

portret-met-camera_OlgaRook fotoshoot-OlgaRook