Saint-Malo

Vandaag weer een mooie reislocatie in Frankrijk. Dit keer deel ik wat foto’s van Saint-Malo, een beroemde “cité corsaire”, een citadel van kapers en piraten in het noorden van Bretagne.

het strand van Saint-Malo

Saint-Malo heeft een charmante oude stad en indrukwekkende bastions. De muren hebben veel restauratiewerk ondergaan, omdat ze in 1944 door de geallieerden zwaar gebombardeerd waren (ze dachten bij vergissing dat ze grote Duitse troepenmachten verborgen).

De stad is vol fascinerende plekken, net als het strand. Het is ook beroemd voor zijn extreme eb en vloed. Eerst waren we daar tijdens het laagtij. Toen konden we over de zeebodem naar de nabije eilanden en kastelen lopen. Ik was weggeblazen door de sfeer en schoonheid van deze plaats en het fantastische panorama van de stad die je van deze afstand kan bewonderen.

Een dag later stond het water hoger en waren de eilanden en forten weer omringd door het water. In de zomer is het strand heel populair bij de toeristen, en het hele jaar door kan men in de luxe hotels van deze regio genieten van thalassotherapie.

Saint-Malo_OlgaRookPhotography Saint-Malo_OlgaRookPhotography-2 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-3Saint-Malo_OlgaRookPhotography-9Saint-Malo_OlgaRookPhotography-6Saint-Malo_OlgaRookPhotography-10Saint-Malo_OlgaRookPhotography-11 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-7Saint-Malo_OlgaRookPhotography-8Saint-Malo_OlgaRookPhotography-5Saint-Malo_OlgaRookPhotography-12 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-13 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-14 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-15 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-16 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-17 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-18 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-19 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-20 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-21 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-22 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-23 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-24 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-25 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-27 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-28 Saint-Malo_OlgaRookPhotography-26

Saint-Malo tijdens een minder druk seizoen bezoeken vond ik heel ontspannend en inspirerend. Dat kan ik aanraden.