Portretfotosessie in Rotterdam: Marjan

Als je een online datingprofiel in elkaar zet, wil je dat het direct uitstraalt wie je bent, zodat je je gelijk met geestverwanten kan verbinden. Foto’s hebben een kracht om je in een ogenblik te introduceren – als je ze op een bewuste manier uitkiest.

Foto van een elegante lachende dame in een herfstpark

Marjan was op zoek naar nieuwe portretten voor haar profiel op een datingsite. Ze is een mooie vrouw van zestig (dat detail mocht ik delen). Ze is stijlvol, intellectueel, sociaal en vol energie. Marjan vond het belangrijk dat haar foto’s natuurlijk zouden zijn en haar persoonlijkheid zouden uitstralen.

Iemand’s huis is een goede plaats om informele foto’s in eigen element te maken. Daarom begonnen we onze fotoshoot bij Marjan’s apartement in het centrum van Rotterdam. Het was leuk om boeken, kunst aan de muur, designelementen en kleuren in haar foto’s te integreren. Ze zeggen namelijk allemaal iets over Marjan’s stijl en smaak, en voegen detail toe aan haar verhaal.

En dan was daar natuurlijk nog Meko! Hij is de meest vriendelijke en gezellige hond, die het geweldig vond om samen met Marjan op een foto te komen. We hebben de fotosessie afgesloten met een kleine wandeling met Meko in een parkje aan de overkant van Marjan’s huis. Marjan spelend met Meko: nog een vrolijk moment uit het dagelijks leven op een foto.

Marjan_OlgaRookPhotographyMarjan_OlgaRookPhotography-3 Marjan_OlgaRookPhotography-5 Marjan_OlgaRookPhotography-4 Marjan_fotoshoot_LinkedInhondenfotografie-Rotterdam Marjan_OlgaRookPhotography-2Marjan_OlgaRookPhotography-6 Rotterdam_hondefotografie Marjan_fotoshoot-Rotterdam fotoshoot-met-hond-Rotterdam

Ik vond het heel leuk om Marjan te fotograferen. Ze is een charismatisch en inspirerend persoon, en een mooie vrouw. Ik ben blij dat onze serie foto’s Marjan’s karakter en stijl uitstralen. En het verbaasde mij niet om te horen dat toen Marjan deze foto’s bij haar online profielverhaal had toegevoegd ze onmiddellijk succes had. Dezelfde dag was het aantal mannen dat door Marjan’s profiel geïntrigeerd werd, enorm gegroeid. Dit heeft wel een praktisch probleem met zich meegebracht: nu moet Marjan regelmatig apart tijd reserveren om op zoveel berichten en profielen te reageren. Gelukkig is ze energiek genoeg om met dit luxe probleem om te gaan. En als Marjan binnenkort een nieuwe vriend heeft gevonden, dan staat er een gezellige fotosessie samen op de planning!

Dank je wel voor de geweldige tijd en inspiratie, Marjan!

Bevallen deze foto’s je en wil je ook leuke portretten van jezelf laten maken voor bijvoorbeeld LinkedIn of een dating profiel? Laat me dan van jou horen!