Mont Saint-Michel

Vandaag wil ik wat foto’s delen die ik een jaar geleden in Mont-Saint-Michel heb gemaakt. Toen had ik geen tijd om te bloggen, maar nu leek het me weer een goed moment om het te doen. Het is namelijk dezelfde tijd van het jaar, en ik zou het zeker aanbevelen om dit spectaculaire monument tijdens het laagseizoen, zoals januari-maart, te bezoeken.

Een uitzicht vanuit Mont Saint-Michel

Mont-Saint-Michel stond al een hele tijd op mijn “te bezoeken” lijst. Maar het was steeds zomer als ik in de buurt was, dus bleef ik het maar uitstellen. Het is een van de meest bekende toeristische bestemmingen van Frankrijk en trekt rond 3 miljoen mensen per jaar. Voor een eiland van minder dan een vierkante kilometer kan het enorm druk zijn!

Samen met mijn man ging ik naar Mont-Saint-Michel op een kille ochtend in februari. Aan het begin was het winderig en ijskoud, maar in de middag werd het mooi zonnig, warm en fel. Op veel momenten en plaatsen bevonden we ons helemaal alleen, alsof we de hele abdij voor onszelf hadden. Dit was een bijzonder gevoel. Ik heb ontzettend genoten van de middeleeuwse sfeer om me heen, en er uiteraard foto’s van gemaakt.

 

Mont-Saint-Michel_OlgaRook-2 Mont-Saint-Michel_OlgaRook-19 Mont-Saint-Michel_OlgaRook-4 Mont-Saint-Michel_OlgaRook-5 Mont-Saint-Michel_OlgaRook-21Mont-Saint-Michel_OlgaRook-20Mont-Saint-Michel_OlgaRook-8 Mont-Saint-Michel_OlgaRook-7Mont-Saint-Michel_OlgaRook-22Mont-Saint-Michel_OlgaRook-14 Mont-Saint-Michel_OlgaRook-30 Mont-Saint-Michel_OlgaRook-29Mont-Saint-Michel_OlgaRook-27Mont-Saint-Michel_OlgaRook-26Mont-Saint-Michel_OlgaRook-10 Mont-Saint-Michel_OlgaRook-24Mont-Saint-Michel_OlgaRook-9 Mont-Saint-Michel_OlgaRook-12 Mont-Saint-Michel_OlgaRook-13Mont-Saint-Michel_OlgaRook-25Mont-Saint-Michel_OlgaRook-28Mont-Saint-Michel_OlgaRook-15Mont-Saint-Michel_OlgaRook-18Mont-Saint-Michel_OlgaRook-17Mont-Saint-Michel_OlgaRook-6 Mont-Saint-Michel_OlgaRook-3

Er zijn plaatsen die wellicht te toeristisch zijn, maar ze verliezen hun magie daardoor niet, en blijven een grote inspiratiebron. Mont-Saint-Michel lijkt me zo’n plaats, en ik wil daar graag terugkomen. Hier zijn enkele foto’s. Ik hoop dat jullie ze leuk gaan vinden.