Kinderfotografie en muziek

Een tijd geleden heb ik een speciale blog post over portretten met huisdieren gemaakt. Onze relatie met dieren kan namelijk veel over onszelf zeggen. En datzelfde geldt voor allerlei dingen die we doen, waarvan we houden, onze interesses en hobby’s. Ze kunnen een extra dimensie en verhaal aan een foto meegeven. Daarom vind ik het altijd leuk om iemands favoriete activiteiten in een fotosessie op te nemen.

Vandaag praat ik graag over portretten met muziekinstrumenten. Ik heb vrij veel “muzikale portretten” van volwassenen gemaakt, maar vandaag wil ik een selectie van mijn favorieten uit familie- en kinderfotoshoots laten zien.

kinderportret-muziek_OlgaRook-2

Als ik een kind fotografeer dat een muziekinstrument speelt, vraag ik hem of haar vaak om het aan mij te laten zien en even iets te spelen. Alle objecten die op een foto staan, kunnen als geheugenankers functioneren, en muziekinstrumenten zijn daar zeker een heel sterk voorbeeld van. Ze vormen een belangrijk deel van iemands levenservaring en betrekken meerdere zintuigen tegelijk, daardoor blijven ze extra diep in je geheugen zitten. Zulke portretten zullen in de toekomst emoties en levendige herinneringen activeren, en de tijd van opgroeien weer in gedachten brengen. Ze vertellen ook over het leren en zelfexpressie.

Soms zie ik hoe kinderen tot de instrumenten van hun ouders of oudere broers en zussen aangetrokken worden en ze zelf proberen te spelen. Deze momenten zijn ook kostbaar. Ze gaan over nieuwsgierigheid en het verkennen van de wereld. Dat vind ik altijd bijzonder leuk om te zien en in beeld te vangen.

Hier zijn enkele foto’s voor jou. We hebben hier een piano, gitaar, viool, en een saxofoon! Geniet van de sfeer! En als je een professionele fotosessie gaat plannen, bedenk dan eens of jouw hobby’s en andere interesses in beeld mogen komen.

kinderportret-muziek_OlgaRookkinderportret-muziek_OlgaRook-4 kinderportret-muziek_OlgaRook-6kinderportret_OlgaRook-14kinderportret-muziek_OlgaRook-3Muziek_OlgaRookPhotography-4 kinderportret_OlgaRook-7Muziek_OlgaRookPhotography-2kinderportret-muziek_OlgaRook-5kinderportret-muziek_OlgaRook-7

Vind je mijn benadering leuk? Kijk dan naar mijn pagina over gezins- en kinderfotografie en laat me over je specifieke wensen horen.