Neon space, 12de Pollux Awards en een expositie in Barcelona

Afgelopen zomer heb ik een dag doorgebracht in de pittoreske Hanzestad Stralsund. Een van de grootste attracties daar is het Ozeaneum, dat pas tien jaar oud is. Het combineert een aquarium met een ontzettend interessant oceanografisch museum. Mocht je een keer in die regio zijn, dan is het zeker een bezoek waard.

Uiteraard had ik mijn camera naar deze bijzondere attractie meegenomen. Een aquarium dat me helemaal sprakeloos achterliet was er één met kwallen. Ze waren prachtig belicht, en hun beweging fascineerde me. Ik heb ze een hele tijd staan bewonderen, terwijl de meeste bezoekers snel doorliepen naar de overkant, waar een spectaculaire haai te zien was.

Een fineart foto van een kwal

Zoals je kan zien, heb ik ook foto’s gemaakt. Wat ik daar zo leuk aan vind, is dat de onregelmatige vloeiende beweging zulke abstracte vormen aanneemt, terwijl het mysterieuze diepe blauw van het water me aan ruimte doet denken.

fineart_fotografie-OlgaRook-2 fineart_fotografie-OlgaRook-3 fineart_fotografie-OlgaRook-4 fineart_fotografie-OlgaRook

Ik heb deze beelden al op mijn Vogue portfolio gedeeld, en heb ze ook naar de 12de Pollux Awards fotocompetitie gestuurd. Deze serie heeft onlangs een Honorable mention ontvangen (Abstracte categorie, professionele divisie). Ook is de reeks door curators uitgekozen voor deelname in een expositie die in mei 2019 in Barcelona plaats zal vinden.

Ik durf het bijna niet te bekennen, maar ik ben nog nooit in Barcelona geweest. Deze expositie wordt voor mij misschien een mooie gelegenheid om eindelijk eens een reis daar naartoe te plannen!