In de duinen van Scheveningen: het verhaal achter een foto

Vandaag wil ik graag een moment uitlichten uit de mooie familiefotosessie in Den Haag, die ik gisteren heb gedeeld.

Op deze foto zie je een broertje en zusje in de duinen. Als je jezelf afvraagt, hoe deze foto gemaakt werd, denk je wellicht dat de fotograaf de kinderen op een pittoreske manier heeft gepositioneerd. Maar dat is zover van hoe het echt ging!

We liepen door de duinen naar de strand. De kinderen en volwassenen hadden veel lol, en ik liep tussen ze in, om allerlei leuke momenten te vangen. Met een grote familie moet je heel goed om je heen blijven kijken om meerdere leuke verhalen tegelijk te volgen, en om niets te missen. En plotseling kreeg ik een show die ik absoluut niet voorbij kon lopen.

artistieke kinderportret in de duinen

Diederick ging op een duin zitten op zo’n mooie en dromerige manier. Toen mijn lens hem volgde, ging zijn jongere zusje Olivia meteen naast hem zitten. De kinderen poseerden bewust en op een prachtige manier. Ze wisten heel goed dat ik deze scene mooi zou vinden en in beeld ging brengen.

Ik geloof dat kinderen tegenwoordig veel beter weten hoe ze op de foto’s zullen staan, dan toen wijzelf hun leeftijd waren. En toch was het heel bijzonder voor mij als portretfotograaf om de kinderen zo bewust artistiek betrokken te zien. Dit is echte creatieve samenwerking, en we hebben er allemaal van genoten.

fotoshoot-kinderen-strand-OlgaRookPhotography

Ik vind het heel mooi, hoe tijdloos deze foto’s zijn geworden. Je ziet de band tussen broer en zus, hun connectie met de natuur, en de magische sfeer van de kinderjaren.

Dank jullie wel, lieve Diederick en Olivia, voor jullie artistieke inzet!