Rotterdam familiefotografie: de Tweelingbroers

Karien heeft me benaderd voor een natuurlijke fotoshoot van haar gezin in Rotterdam. Zij en haar man Henri houden van een actieve levensstijl. Hun vier zoons zijn ook sportief en bewegen veel. Een fotosessie buiten in een groot park zoals dat bij de Euromast was daarom een bijna vanzelfsprekende keuze.

Het weerbericht voor de dag van onze fotosessie was een beetje onduidelijk, en we hebben paraplu’s meegenomen. Gelukkig werd de aangename zonnige ochtend slechts tien minuten door regendruppels onderbroken, en ook toen konden we prima door het park lopen. Het gezin maakte een mooie wandeling, heeft voetbal gespeeld en gewoon een leuke tijd samen doorgebracht, terwijl ik de foto’s van ze maakte: groepsportretten, foto’s van elke jongen, van de broers samen, en van de ouders.

Het was een ontspannen fotosessie waar iedereen het geweldig deed, en we hebben een prachtige reportage gemaakt. Mijn blog verhaal wil ik wel in twee delen splitsen en begin nu met een speciale aflevering over de twee broers, Thomas en David. Zoals je kunt zien, zijn ze een tweeling.

Lachende tweeling broers

Toen ik hoorde dat er ook een tweeling was te fotograferen was ik meteen enthousiast. Het is fascinerend voor mij als portretfotograaf, vanwege meerdere redenen. Ik onderzoek graag de bijzondere band tussen de tweeling, en wil in mijn foto’s laten zien hoeveel ze met elkaar gezamenlijk hebben. Maar tegelijkertijd wil ik hun verschillen en unieke persoonlijkheid vangen. Ik zocht naar manieren om de jongens naast elkaar te fotograferen om zowel hun gelijkenis als hun individualiteit naar buiten te brengen.

David en Thomas zijn zelfs een spiegeltweeling, dat is een zeldzamer type tweeling. Zo’n tweeling heeft een aantal eigenschappen in spiegelbeeld. Thomas en David hebben bijvoorbeeld hun haarkruinen gespiegeld. Hun kapsel is ook erg cool, dus ik heb van deze symmetrie vs. asymmetrie bewust gebruik gemaakt om hun portretten meer dynamiek te geven.

Ik heb een reeks portretten van de jongens gemaakt en hoop dat je ze ook zo leuk vind.

tweeling-fotoshoot-Rotterdam-2 tweeling-fotoshoot-Rotterdam-3 tweeling-fotoshoot-Rotterdam-5 tweeling-fotoshoot-Rotterdam-4 tweeling-fotoshoot-Rotterdam-7 tweeling-fotoshoot-Rotterdam-9 tweeling-fotoshoot-Rotterdam-10 tweeling-fotoshoot-Rotterdam-13 tweeling-fotoshoot-Rotterdam-14 tweeling-fotoshoot-Rotterdam-15 tweeling-fotoshoot-Rotterdam-11 tweeling-fotoshoot-Rotterdam tweeling-fotoshoot-Rotterdam-16 tweeling-fotoshoot-Rotterdam-17 tweeling-fotoshoot-Rotterdam-8

De andere twee broers, Sem en Bram, waren ook geweldig, en echte fotomodellen. In mijn volgende post zal ik hun portretten delen. Blijf het volgen!

Wil je een fotosessie voor je gezin en kinderen plannen, lees dan meer over mijn familie- en kinderfotografie en hoe het werkt, en bel me om over je wensen te praten.