Kinderfotografie in Delft

Ik fotografeer graag interactie tijdens een fotosessie met kinderen, maar ga ook altijd op zoek naar individuele portretten van elk kind om meer van hun karakter en persoonlijkheid onthullen. En dat doe ik op meerdere manieren. Tijdens deze fotoshoot in het Delftse Hout hebben de kinderen op een veld met hoog gras gespeeld, en dit soort momenten zijn vaak perfect voor spontane, ‘candid’ fotografie. Toen we later door het bos liepen, heb ik ook elk kind speciaal gevraagd om voor mijn lens te staan om een portret van ze te kunnen maken.

Ik vind het leuk en spannend om kinderen op beide manieren te fotograferen: niet helemaal bewust van de camera en wel bewust daarvan. Dat levert namelijk hele verschillende uitdrukkingen op. Candid foto’s kunnen sprankelen van emotie of juist een moment van dromerige mentale afwezigheid vangen. En bij directe blik in de camera heb je ook variatie: van zelfverzekerd tot bespiegelend, en van kwetsbaar tot ondeugend. We hebben allemaal zoveel kanten, en ik vind het inspirerend om het karakter van een kind op zo’n manier door een serie portretten te verkennen.

kinderportret-DelftseHout-4

Een tweejarige peuter zal normaliter niet wachten totdat je perfecte foto’s van ze hebt gemaakt. Daarom gaat het allemaal om observeren, interactie en om het juiste moment afwachten. Ik merk dat er vaak een element van puur geluk meespeelt dat een klein detail toevoegt, waardoor de foto meer bijzonder wordt. Bijvoorbeeld, als je beter naar de foto’s van de kleine blonde Neave kijkt, zie je een paardenbloemzaadje naast het meisje vliegen, en op de andere foto zie je een vliegje boven haar hoofd. Sommige foto’s zonder gezicht van het kind in beeld, brengen een bepaalde, meer universele, stemming over en roepen het idee van de kindertijd op.

kinderportret-DelftseHout-3kinderportret-DelftseHout-5 kinderportret-DelftseHout-6 kinderportret-DelftseHout-7 kinderportret-DelftseHout-8 kinderportret-DelftseHout-9 kinderportret-DelftseHout-10 kinderportret-DelftseHout-11 kinderportret-DelftseHout-2 kinderportret-DelftseHout-12 kinderportret-DelftseHout-13kinderportret-DelftseHout kinderportret-DelftseHout-19kinderportret-DelftseHout-16 kinderportret-DelftseHout-17kinderportret-DelftseHout-21kinderportret-DelftseHout-24kinderportret-DelftseHout-25kinderportret-DelftseHout-22 kinderportret-DelftseHout-23kinderportret-DelftseHout-26 kinderportret-DelftseHout-15kinderportret-DelftseHout-27kinderportret-DelftseHout-28 kinderportret-DelftseHout-29 kinderportret-DelftseHout-31 kinderportret-DelftseHout-32 kinderportret-DelftseHout-33

De kinderen waren fantastisch, en onze fotoshoot was voor mij zeker veel lol. Ik geloof ook dat de foto’s uit onze reportage de kinderen niet alleen laten zien, zoals ze nu zijn, maar dat ze ook hun geest en karakter weergeven.

Heb je interesse in een fotosessie met je gezin of kinderen, kijk dan op mijn webpagina over kinderfotografie en bel me om over je wensen te praten.