Vrolijke gezinsfotosessie in Den Haag

Vandaag deel ik graag een serie foto’s uit een leuke gezinsreportage in Den Haag.

Lachend jongetje tijdens een geinsfotoshoot in Den Haag

De fotosessie was een speciaal Vaderdagcadeau van Gerda aan haar man Dirk, om samen een memorabel gezinsmoment te creëren en in mooie foto’s te vangen. Gerda en Dirk hebben vijf kinderen van 8 tot 16 jaar oud. Het was dan ook een perfecte gelegenheid om nieuwe gezinsfoto’s en kinderportretten te maken om de muren van hun mooie huis te decoreren, en om een fotoboek met reportage van een vrolijke dag samen te laten maken.

De locatie van onze fotosessie was het pittoreske landgoed Clingendael, niet ver van het huis in Den Haag waar het gezin woont. Het landgoed heeft een aantal sierlijke architectuurdetails, die ik uiteraard in de portretten en familiefoto’s heb toegevoegd. En natuurlijk heeft men in zo’n park alle ruimte om te spelen en te ontspannen. Het gezin heeft wijselijk een picknicksetje meegenomen, en de jongens hadden een voetbal bij zich.

Ik vind het mooi hoe we in deze gezinsfotoshoot een combinatie van verschillende soorten foto’s hebben gekregen: individuele portretten, foto’s van de broers en zusjes samen, van de kinderen met de ouders, en van allerlei spontane grappige momenten. Ik vond het best moeilijk om een selectie foto’s voor de blog te maken, en heb daarom besloten om hier vooral een aantal “freestyle” foto’s te laten zien, die ik heb gemaakt nadat we met de gezinsfoto’s klaar waren. Ik vind het altijd enig als de kinderen los gaan. Toen er ‘gekke bekken’ werden getrokken, heb ik onmiddellijk mijn groothoeklens gepakt om wat portretten van dichtbij te maken. De vertekening die je daarmee krijgt past zo goed bij de ontspannen zomerstemming!

fotoshoot-DenHaag-10 fotoshoot-DenHaag-11fotoshoot-DenHaag fotoshoot-DenHaag-8fotoshoot-DenHaag-24 fotoshoot-DenHaag-18fotoshoot-DenHaag-6 fotoshoot-DenHaag-12 fotoshoot-DenHaag-13 fotoshoot-DenHaag-22 fotoshoot-DenHaag-15 fotoshoot-DenHaag-17 fotoshoot-DenHaag-19 fotoshoot-DenHaag-16 fotoshoot-DenHaag-20 fotoshoot-DenHaag-21

Ik hoorde later dat de kinderen eerst niet veel zin in een fotoshoot hadden gehad, maar na de fotosessie zeiden ze dat het erg leuk hadden gevonden. Het is ook mijn benadering tot familiefotografie, om iedereen van een vrolijke tijd samen te laten genieten, om te wandelen en te bewegen, en de scenes en activiteiten te variëren. Dat is ook wat wij in Park Clingendael hebben gedaan, en ik heb het ontzettend leuk gevonden om dit gezin te fotograferen. Van harte bedankt voor de mooie tijd!

Wil je meer over mijn fotosessies weten, check dan mijn webpagina’s over gezins- en kinderfotografie. En bel me vooral ook om over je ideeën en persoonlijke wensen te kletsen.