Jeannette: Winter fotoshoot in Maastricht

Jeannette wilde zichzelf een bijzonder verjaardagscadeau geven: een artistieke fotosessie. Jeannette heeft een avontuurlijke geest en is geïnspireerd door de natuur. Ze dacht dus meteen aan een fotoshoot buiten. Ze is opgegroeid in Maastricht en omstreken, en ze houdt van het mooie Zuid-Limburgse landschap. Dat maakte onze locatiekeuze makkelijk: de Pietersplas, een natuurgebied aan de Maas naast de Maastricht Marina.

fotosessie-natuurgebied-maastricht

In het begin had Jeannette tussen winter en lente getwijfeld, maar ze had uiteindelijk toch voor januari gekozen. Haar geboortemaand heeft zijn eigen bijzondere poëzie. Ik vind het ook een uitstekende tijd voor fotografie van het landschap naast de plas. Deze dappere keuze was ook gezegend met prachtig weer op de dag van de fotosessie! Soms heeft morgenstond letterlijk goud in de mond, en je ziet een warme gloed in de lucht en in Jeannette’s mooie haar.

fotosessie-natuurgebied-maastricht-4

Op ons pad kwamen we wilde konikpaardjes tegen. Koniks zijn een zeldzaam paardenras, die dichtbij de uitgestorven tarpan komt, het oorspronkelijke Europese wilde paard. Dit ras komt uit Polen en werd in de Nederlandse natuurgebieden geïntroduceerd om de kwetsbare ecosystemen te helpen onderhouden. Jeannette is deze paardjes vaker in dit gebied tegengekomen en hoopte dat ze in de buurt zouden grazen. En dat deden ze ook! Koniks zijn rustig, en Jeannette kon nogal dichtbij ze staan. Dat voegde een mooi gevoel van een band met de natuur toe aan onze fotowandeling.

fotosessie-natuurgebied-maastricht-3 fotosessie-natuurgebied-maastricht-9fotosessie-natuurgebied-maastricht-6 fotosessie-natuurgebied-maastricht-8 fotosessie-natuurgebied-maastricht-5fotosessie-natuurgebied-maastricht-7 fotosessie-natuurgebied-maastricht-11fotosessie-natuurgebied-maastricht-10

De ochtend was aangenaam warm, maar het was wel winter. Jeannette had dus een thermosfles met hete thee meegenomen. Wat een vreedzaam moment: aan de oever van een meer zitten met een kopje thee, een poëziebundel en een dagboek.

fotosessie-natuurgebied-maastricht-14 fotosessie-natuurgebied-maastricht-13 fotosessie-natuurgebied-maastricht-15 fotosessie-natuurgebied-maastricht-19 fotosessie-natuurgebied-maastricht-20 fotosessie-natuurgebied-maastricht-12 fotosessie-natuurgebied-maastricht-16fotosessie-natuurgebied-maastricht-17fotosessie-natuurgebied-maastricht-18fotoshoot-Maastricht-natuur

Morgen wil ik meer verhalen uit deze leuke fotosessie delen: blijf het volgen!