Eerste verjaardag fotosessie in Apeldoorn

Afgelopen augustus heb ik het doopfeest van de kleine Nicky gefotografeerd. Nu wordt het kleine kereltje alweer een jaar oud. Afscheid nemen van zijn babyleeftijd is een bijzonder moment om te vieren en voor de toekomst in beeld te zetten.

Nicky’s moeder wilde geen typerende opgestelde cake smash fotoshoot, maar een meer natuurlijke en spontane fotosessie buiten. Onze locatie werd een bos naast de Apenheul in Apeldoorn. Een uitstekende plaats voor wandelingen, picknicks en wat avontuur.

fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-2

De ochtend van de fotosessie bleek erg koud te zijn. Er lag nog best wat sneeuw in het park en ijzel op het gras. We hadden op een warmere dag gerekend, maar dat winterlicht was heel bijzonder. Ik vind de subtiele en frisse vorstige tinten mooi: de naakte bomen, de stille en vreedzame natuur die zichzelf op de explosie van lente-energie voorbereidt.

Nicky kan nog niet lopen, dus we hadden relatief weinig tijd voordat hij het koud zou krijgen. Maar in die korte tijd hebben we veel lol gehad, en een hele leuke reportage gemaakt.

Nicky’s oudere broer Alain is heel lief voor de kleine. Hij heeft vol trots een kaarsje voor Nicky’s geboortetaartje aangestoken en heeft met zijn babybroertje gespeeld. Toen het tijd was voor Nicky om naar huis te gaan, heb ik nog wat soloportretten van Alain gemaakt, en wat is hij voor een fotomodel!

fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoornfotoshoot-eerste-verjaardag-2fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-6fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-5 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-23 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-25fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-3fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-26fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-7fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-27fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-21 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-22 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-20 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-12 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-8 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-9 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-11 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-13 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-4 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-15 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-16 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-17 fotoshoot-eerste-verjaardag-apeldoorn-18

Ik heb volop genoten van de fotosessie met dit mooie gezin. Het was erg leuk om de jongens samen te fotograferen, apart en ook met hun ouders, en om al de liefde, lol en speciale banden in beeld te vangen. Ik kan me voorstellen hoe de kleine Nicky het fotoboek van zijn eerste verjaardag zal koesteren als hij zal zijn opgegroeid.