Een gezellige novemberdag: Rotterdam gezinsfotografie

Vandaag deel ik met jullie een gezinsfotoshoot die ik begin november in Rotterdam heb gehad. Het was heel vrolijk, maar de foto’s hebben ook een bijzonder nostalgische sfeer.

Monique and Sjan wilden hun kleine dochtertjes Sophie en Elise laten fotograferen zoals ze nu zijn, op een natuurlijke, ontspannen manier – gewoon zichzelf. Omdat Elise nog een baby is, en omdat het in deze tijd van het jaar buiten nogal koud en nat kan zijn, besloten we om de fotoshoot binnen te beginnen en, als het weer het toe zou staan, ook naar buiten te gaan.

Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook

Als je mij vraagt, dan vind ik fotoshoots met een combinatie van tijd binnen en buiten erg leuk. Ze leveren een hele variatie aan foto’s op. Met deze fotosessie heeft het ook heel mooi gewerkt. Er waren zoveel dingen om thuis en buiten te doen. Zo hebben we in een aantal uren een fantastische “dag uit het leven” reportage gemaakt.

Toen ik langskwam, was Sophie haar tanden aan het poetsen (met behulp van haar vader). Ze was meteen enthousiast over de nieuwe gaste, en wilde meteen rennen en spelen. Terwijl de meisjes met hun ouders en met elkaar speelden, kon ik de vrolijke chaos en de gezelligheid van hun momenten samen op foto’s vangen. Ik vond het ook heel leuk om te zien hoe lief en zorgzaam Sophie, die zelf nog zo jong is, voor haar babyzusje was. Ze hebben veel gespeeld, met een vinger op de beslagen ramen getekend, een boekje over het verjaardag van de Kikker gelezen, en nog veel meer. Ik heb ook geleerd dat Sophie’s lievelingspoppen vroeger van Monique waren. Wat is het toch geweldig als ons favoriete speelgoed ook onze eigen kinderen plezier blijft geven. Dat soort dingen worden een extra verbindingsmoment in een familie.

Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-2 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-3 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-4 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-5 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-6 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-7 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-8 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-27 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-9 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-26 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-10 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-11 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-12 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-13 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-14 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-15 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-16 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-28 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-17 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-18 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-19 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-20 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-21 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-22Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-23 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-24 Fotoshoot-thuis-Rotterdam-fotograaf-OlgaRook-25

Op een gegeven moment werd het buiten wat lichter en gingen we naar het park. Morgen zal ik deel twee van dit verhaal delen. Blijf het volgen!