Een “Meisjesdag”: Rotterdam gezinsfotografie

Als op locatie werkend familiefotograaf geniet ik ervan, dat elke gezinsfotoshoot anders is, en zijn eigen verhaal vertelt. Vandaag deel ik met jullie een reportage over een gezellige “meisjesochtend” samen, en ik hoop dat jullie dat ook leuk zullen vinden.

kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook

Enkele jaren geleden heb ik Petra en haar twee dochtertjes in Rotterdam gefotografeerd. In de tussentijd zijn de meisjes flink gegroeid en hebben ze er een babyzusje bij gekregen! Het was dan ook hoogste tijd om gezinsfoto’s te updaten. Petra wilde de zusjes op een natuurlijke wijze laten fotograferen, terwijl ze spelen en samen lol hebben. Met een kleine baby is het vaak een goed idee om de fotosessie bij de klant thuis te houden. Dat hebben we dus gedaan. Daarnaast hebben we dankzij warm nazomers weer ook in de tuin leuke foto’s gemaakt.

kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-2 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-17 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-25kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-4

De oudere meisjes hebben leuke tijd met elkaar, hun moeder en hun klein zusje gehad. Ze vonden het ook grappig om foto’s van hun vrolijke gezichtjes met een “grote ogen en neuzen” vertekening te laten maken (dat krijg je als je een groothoeklens dichtbij iemands gezicht scherpstelt). Giechelend keken ze naar mijn cameradisplay en vroegen naar meer daarvan. Ik vind deze foto’s ook leuk: in de sprankelende ogen van de meisjes zie je hun nieuwsgierigheid, openheid en de wilde lol van hun leeftijd.

kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-3 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-15 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-8 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-7 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-5 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-13 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-12 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-9 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-11 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-10 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-14 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-19 kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-20

Er was ook touwtje springen in de tuin, een boekje voorlezen, op een groot bed spelen en nog veel meer. En toen ik al bijna weg ging, hebben de meiden nog de mooie schoenen van hun moeder in de gang ontdekt, aangetrokken om zo door het thuis te flaneren. Helemaal spontaan, helemaal gezellig! Het oudste zusje vond het allemaal zo leuk dat ze nu een carrière als fotomodel overweegt.

grappige-kinderfotoshoot-OlgaRookPhotographykinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-26kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-22kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook-23

Wat heb ik van deze fotosessie genoten, van harte bedankt, lieve dames!