Milo’s Doop: Reportage doopfeest Schiedam

Mischa en Rowena waren bezig met de voorbereidingen op de doop van hun kleine zoontje, en ze wilden daar een duurzame herinnering van maken. Zo’n plechtigheid – met een prachtige ceremonie en een familiereünie – verdiende een hele reportage en een album, die de sfeer van de dag zou vangen. Baby Milo was nu nog te jong om dat allemaal te onthouden, maar dankzij de foto’s kan hij over een aantal jaren zien hoe hij als baby met liefde omringd was. Natuurlijk voelde ik me vereerd om deze bijzondere dag te mogen documenteren.

Portret van een baby jongetje op de dag van zijn doopsel

We begonnen onze fotosessie bij de familie thuis in Schiedam. De woonkamer was gedecoreerd voor het familiefeest later in de middag, en Milo was al aangekleed voor de ceremonie. Wat een knap mannetje! We hadden ongeveer een uur voor de ceremonie: zo konden de ouders thuis nog een beetje met Milo spelen, en kon ik enkele portretten van het jongetje maken, zoals hij nu is. Daarna vertrokken we naar de kerk. Onderweg liepen we door een klein parkje.

Gezinsportretten voor de doopceremonieportret van een baby jongen Foto's van een moeder spelend met haar baby zoontje: vrolijk en spontaanportret van een lachend baby jongetje portret van een lachend baby jongetjevrolijke foto van een vader en zijn baby zoontje in een park

De St. Liduinabasiliek of Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans kerk in Schiedam met zijn flamboyante neogotische interieur was een spectaculaire locatie voor de doop van een kind. Er werden tijdens dezelfde liturgie nog twee kleine jongetjes gedoopt. Het was dus een drukke ceremonie met drie trotse families en vrienden die de vreugde van de bijzondere dag met elkaar deelden.

De kerk was vol mensen, en het was een ongewone situatie voor de baby, maar de kleine Milo bleef kalm en serieus, net als de andere kindjes. Het was een plezier om een reportage te maken van deze doop met zijn reeks emotionele symbolische momenten, die de ouders en de familie nauw hierbij betrokken.

foto's kerk uit de doopreportage vader en zijn baby zoon in een kerktijdens de doopliturgiekinderen in de kerkhet moment van de doop van een baby jongen tijdens de doopliturgietijdens de doopliturgie tijdens de doopliturgie tijdens de doopliturgie tijdens de doopliturgie: de grootouders tijdens de doopliturgie tijdens de doopliturgie na de doopliturgiefamilie na de doopliturgie na de doopliturgie na de doopliturgie doopfotografie-19

Het is een mooie gedachte dat de onbetaalbare momenten van deze dag – en daardoor ook van deze periode in Milo’s leven – voor altijd bewaard zijn in een fotoboek. En de foto’s van de reportage aan de muur zullen de harten van Milo’s ouders dag na dag een warm gevoel geven.

Dank jullie wel voor deze bijzondere dag!

Leer meer over mijn familie- en kinderfotografie. Ik werk vanuit regio Rotterdam en ga naar de locaties in geheel Nederland en België.

2 Comments

 1. Mischa Jansen 6 september 2016 at 19:29 #

  Hi Olga,

  Thanks for the nice words, and also for the great pictures you took! It was a pleasure to have you around. We now have something very precious to remind us of a perfect day!

  Kind regards

  • Olga Rook 11 september 2016 at 19:32 #

   Thanks a lot, Mischa! It was such a wonderful and special event to photograph!