Berlin Foto Biennale

Beste vrienden,

Als je van fotografie houd, dan is Berlijn in oktober “the place to be” vanwege de European Month of Photography Berlin (EMOP). De EMOP is de associate partner van de Foto Biënnale (4th Biennale of Fine Art and Documentary Photography), die op 6 oktober de deuren voor het publiek zal openen, en tot 30 oktober zal duren.

berlinfotobiennale2016

De Biënnale presenteert werk van zowel jong talent als gevestigde kunstenaars uit de hele wereld. Met 440 kunstenaars wordt het de grootste collectieve fototentoonstelling in Europa op één locatie! De thema van de expositie is “Emotions & Commotions Across Cultures”. De beroemde Magnum fotograaf Steve McCurry, de maker van het iconische portret van een Afghaans meisje,  is de speciale gast met een retrospectief samengesteld door Magnum Photos.

Het is voor mij een eer dat ook ik ben uitgekozen om mijn werk op de Berlin Foto Biennale te presenteren. Ik ben uitgenodigd in het onderdeel winnaars en genomineerden van de Julia Margaret Cameron Award for Women Photographers. Het is heel bijzonder om met mijn kunstwerk – drie beelden uit mijn “Portals” serie – naast zoveel begaafde internationale kunstenaars te exposeren.

De catalogus van de Foto Biënnale zal binnenkort beschikbaar zijn, gedrukt door de gerenommeerde kunstdrukker Kehrer Verlag. Ik ben heel trots om mijn werk daarin vertegenwoordigd te hebben, samen met de Biënnale kunstenaars, en in hetzelfde volume als een grote naam als Steve McCurry.

De Biënnale vindt plaats in de historische Palazzo Italia (ook bekend als Roemischer Hof) in het centrum van Berlijn, niet ver van de Brandenburger Tor en het museumkwartier, op de hoek van Charlottenstrasse (adres: Unter den Linden 10).

Ik ben heel blij om 6 oktober a.s. bij de kunstenaarsreceptie te zijn, en daarna bij het Gala Dinner aan te schuiven, waar Steve McCurry de keynote speaker zal zijn.

Mocht je in de komende maand in Berlijn zijn, mis dan zeker niet de Foto Biënnale en de talrijke galerie exposities van de EMOP!