Terug naar Kinderjaren: een Sprookjespicknick

De kinderjaren zijn niet alleen een mooie leeftijd om te fotograferen; we dragen de herinneringen daaraan en de lessen en ervaringen die we toen opdeden altijd met ons mee. De link naar je jongere “zelf” door de tijd heen is een thema dat mij fascineert. Ik ben recentelijk aan een fotoproject begonnen over herinneringen en emoties die ons oude speelgoed (of andere objecten) naar boven kunnen brengen.

project herinneringen aan kinderjaren

Eva, een oud-klant van mij, was meteen een van de vrijwilligers voor het project. Hier is wat Eva zegt:

“Ik heb veel goede en warme herinneringen aan mijn kindertijd. Vorig jaar heb ik toevallig een lederen album gemaakt met mijn mooiste herinneringen op foto vastgelegd (eerst alles gedigitaliseerd door alles met mijn eigen camera te fotograferen) waar ik af en toe in weg droom.

Ik vond het vroeger geweldig om samen met mijn zus (die een super fantasie had en dit bij mij gestimuleerd heeft, waar ik met veel warme herinneringen aan terug denk (ook al was ze soms ook wel een beetje bazig haha)) de alledaagse dingen na te spelen, soms met speelgoed en vaak ook denkbeeldig.

In ons huisje eigen gemaakte soep trekken, waarvoor we eerst naar het kruidentuintje in de buurt waren gegaan, zelf parfum maken van geplukte rozenblaadjes, samen thee drinken. En met dit soort dingen kon ik me ook prima zelf vermaken.Het zijn herinneringen die voor mij extra bijzonder zijn omdat mijn zusje bijna 5 jaar terug overleden is, maar haar creativiteit en fantasie leven bij mij nog steeds voort en hebben mij een sterke basis gegeven.”

Eva had een foto van haarzelf met een speelgoed theesetje, en een foto waarop ze samen met haar zus met dit theeservies picknicken. Haar zus droeg een rode cape à la Roodkapje. Voor de foto namen wij het theeservies en de rode cape als uitgangspunt. Eva’s moeder heeft zelfs speciaal voor dit project een rode cape voor Eva gebreid!

Een sprookjespicknick, waarom ook niet? De vrolijke en vreedzame lenteochtend was ook sprookjesachtig. Hier zijn enkele foto’s uit deze sessie.

Kinderjaren-volwassen-7project herinneringen aan kinderjarenproject herinneringen aan kinderjaren

Kinderjaren-volwassen-9

Dank je wel, lieve Eva!

Leer meer over mijn diensten als professionele portretfotograaf. Ik werk vanuit regio Rotterdam en ben beschikbaar voor fotoshoots in geheel Nederland en België.