Fotografie “spiekbriefjes”: belichting, diafragma, sluitertijd en ISO

Tijd om wat “technische” tips te delen: ik hoop dat je ze leuk en nuttig zult vinden. Fotografie is een universele taal die we allemaal begrijpen. Als je jezelf daar beter mee wilt uiten, dan is het een goed idee om meer over haar grammatica te leren, toch?

Ik bied workshops en een-op-een coaching sessies aan aan amateurfotografen die hun werk een niveau hoger willen brengen. Deze klanten hebben meestal fotografieboeken en blogs gelezen, en hebben al voldoende kennis van de basisprincipes van fotografie. Toch heb ik gemerkt, dat je soms even terug naar de basis moet als je deze principes nog niet helemaal intuïtief beheerst.

Voor mijn workshops – en nu dus ook voor jou –heb ik een aantal slides ontwikkeld met een simpele uitleg van fotografieprincipes: een soort visuele samenvatting, een mentale snelkoppeling naar wat je ooit al ergens had geleerd. Heb je een spiegelreflexcamera en durf je alleen in de volautomatische mode te fotograferen? Dan is dit echt iets voor jou!

Vandaag deel ik “spiekbriefjes” uit over de belichting, diafragma, sluitertijd en ISO.

Diafragma

Sluitertijd ISO Belichting

Zijn er nog andere specifieke topics die je graag uitgelegd wil zien? Je kan ze onder in een commentaar noemen.

Het doel van deze slides is om fotografie leuker en eenvoudiger voor jou te maken: je mag de slides dan ook gebruiken en delen. Omdat het me wel best wat uren heeft gekost om ze te ontwerpen, wil ik je wel vragen om naar mijn website te linken als je deze cards online wilt delen.

Ik zal binnenkort een kleine eBook met deze “spiekbriefjes” maken, en zal ze  dan ook in afdrukformaat aanbieden. Ben je geïnteresseerd in updates, meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief op mijn Contact pagina.

Zoek je persoonlijk advies en feedback over je fotografie? Leer meer over mijn fotografie workshops en een-op-een coaching sessies (live en via Skype).