Country moments: Familiefotografie

Waar denk je aan als je deze foto ziet?

Foto van een vader en een zoon voor een tarweveld. Het kindje houd een aar in zijn hand. Deze foto wekt een associatie met Amerikaanse platteland.

Ik denk aan het Amerikaanse platteland met zijn wijde velden, aan familietradities… Deze foto komt inderdaad uit een reportage met een Amerikaanse familie, maar is gemaakt in Zuid Limburg. Vlakbij België, en het landschap is helemaal anders dan in Holland!

Amy en haar man JJ wonen tijdelijk in Nederland. Ze hebben twee zoontjes: roodharige Austin is nu vier jaar oud en Evan is drie.

Amy was in verwachting van haar derde zoon, toen ze besefte dat ze nog nooit een zwangerschapsreportage had laten maken – terwijl het toch zo leuk zou zijn om mooie foto’s van zichzelf en haar gezin te hebben in deze bijzondere periode van het leven. Ze besloot daarom, om dat nu te doen en was nog net op tijd voordat de baby zou komen. Amy heeft de baby in haar buik zelfs gevraagd om even tot na de fotosessie te wachten!

Amy wilde dat haar fotosessie casual en fun zou zijn. We begonnen met portretten van Amy in de tuin. Kijk eens naar deze Texaanse meid, dat is zo country-stijl!

Portret van een zwangere vrouw met een hoedje.

Twee klein kinderen kijken naar de buik van hun zwangere moeder.

Zwangerschapsfoto van een vrouw met een hoedje.

Daarna ging de familie naar buiten. Mais-, suikerbiet- en tarwevelden waren net om de hoek. Plotseling stonden we middenin een soort “country” landschap, en werd het ook een “country” lifestyle fotosessie!

Foto van een gezin: vader, zwangere moeder en twee kleine jongens in een tarweveld.

Klein roodharig jongentje kijkt naar de weg, die naar de velden en heuvels leidt.

Klein roodharig jongentje met een hoedje speelt in een maïsveld

Twee kleine jongentjes spelen op een veld.

JJ is in Nebraska opgegroeid en wist alles over tarwe. De jongens vonden zijn “corn cupcakes” van tarwekorrels geweldig.

De vader laat een aar en correls aan zijn zoontjes zien.

Foto van een vader, die zijn twee lachende zoontjes in zijn armen houdt.

Kijk even naar Austin: hij is nog maar vier, maar is al zo stoer!

Portret van een roodharig jongentje met een hoedje en een zonnebril.

Portret van een klein roodharig jongentje met een aartje in zijn mond.

Een moeder en haar zoontje in een veld.

Hier zijn Amy en JJ: de laatste dagen van het wachten…

Foto van een zwangere vrouw en haar man in een raam van hun huis.

Bedankt voor deze leuke fotosessie, beste Amy, JJ, Austin en Evan! Welkom in de wereld, baby Isaac!

Looking for natural children photography or family lifestyle reportage? Take a look at my portfolio and find out more about my services as professional family and children photographer. I am based in Rotterdam region and am available for destination photo sessions throughout the Netherlands and Belgium.