Trash the Dress: Romantische fotoshoot in de bollenvelden

Braziliaans liefdesverhaal in Nederland

Daniel en Julia zijn een mooi Braziliaans stel. Ze leerden elkaar al in Brazilië kennen, maar hun liefdesverhaal begon pas echt in Nederland: Julia deed hier haar master en werkte hier, terwijl momenteel zijn PhD afrondt bij de RSM Erasmus University.

Het stel is vorig jaar in Brazilië getrouwd en Holland – met zijn fietsen en klompen – was het thema van hun bruiloftsfeest. Toen ze terug naar Nederland gingen, heeft Julia haar trouwjurk meegenomen: ze droomde toen al van een romantische “trash the dress” fotoshoot tussen de kleurrijke Hollandse tulpenvelden.

Een bruidspaar dat in het midden van een veld met vuurrode tulpen zit.

In Nederland kreeg het paar een fotosessie als bijzonder cadeau van hun vrienden. Toen ik over Julia’s “trash the dress” idee hoorde, was ik meteen enthousiast!

Als je dat concept niet kent: “trash the dress” is een creative fotoshoot na het huwelijksfeest. Je hebt alle vrijheid inspirerende locaties te kiezen, en de jurk hoeft niet meer perfect in orde te blijven. Je kunt de romantische sfeer van de trouwdag in de natuur of op allerlei gekke plaatsen doen herleven.

En toen was het wachten op de tulpen. Ze kwamen dit jaar laat tot bloei, maar onze inschatting was gelukkig helemaal perfect. De bollenvelden stonde in volle bloei, en in de stralende zon (daar had Julia zo op gehoopt!) lijken onze foto’s schaamteloze Hollandpromotie.

We hebben mooie bollenvelden in de Bollenstreek, in de buurt van de Keukenhof en Lisse gevonden. Zulke prachtige kleuren! Vuurrode tulpen symboliseren passie, roze tulpen staan voor geluk, en zacht-lila hyacinten voor tederheid.

Trash the dress fotoshoot in de bollenstreek: een bruidspaar loopt in het veld tussen de felle bloemen.

Fotoreportage van een bruidspaar in de bollenstreek: het rood van tulpen past perfect bij het idee van liefde en passie.

Klassiek zwarwit foto van een bruidspaar in het midden van een bloemenveld.

Bruidegom en bruid in een kleurrijke bollenveld op een zonnige lentedag.

Een bruidspaar in een tulpenveld op een prachtige zonnige dag.

Een bruidspaar staat naast een boot bij de rivier.

Portret van een bruidspaar naast een rivier: ze omhelzen elkaar en lachen vol geluk.

Romantische bruiloftsfoto in pasteltinten: de bruidegom houdt de bruid in zijn armen in het midden van een hyacintenveld.

Trash the dress fotoreportage in de bollenstreek: het paar tussen de lila hyacinten.

De bruidegom en de bruid houden elkaar's handen voor een bloemenveld met lila bloemen.

Romantische

Romantische bruidspaar zoent in een bloemenveld.

En we hadden nog meer typisch Hollandse achtergronden en figuranten: molens, rivieren, boten en koeien. In Oude Wetering droegen Julia en Daniel klompen en hebben we zelfs een fiets gevonden om hun bruiloftsthema kracht bij te zetten!

Een romantisch bruidspaar met een windmolen in het achtergrond.

Romantische stel wandelt bij de rivier: op het achtergrond lopen koeien en zijn glashuizen te zien.

Een bruidspaar loopt naast een rivier, met een boot op het achtergrond.

Een bruidspaar in Oude Wetering.

Trash the dress reportage: het bruidspaar draagt klompen en zoent op de kade van Oude Wetering

Bruidspaar op een mooie lentedag.

Foto van een bruidspaar met een fits tussen de bloeiende bomen.

Een romantische foto van een zoenend bruidspaar met een fiets.

Over twee maanden vertrekken Daniel en Julia naar Portugal om daar hun leven voort te zetten. Ik ben heel blij dat ik dit mooie stel op tijd kon helpen om zulke bijzondere herinneringen aan hun verblijf en romantische verhaal in Nederland vast te leggen.

Dank jullie wel voor deze prachtige fotosessie, beste Julia en Daniel. Ik heb er intens van genoten!

Interesse in een authentieke loveshoot of bijzondere “trash the dress” reportage? Leer meer over mijn diensten als professionele portretfotograaf in regio Rotterdam en geheel Nederland.