Portretfotografie en Girl Power

Vrouwen en portretfotografie: de macht van schoonheid

Vandaag heb ik een speciaal bericht voor vrouwen:

Beste dames,

Soms moeten we vieren dat we vrouw zijn, toch?! En er is geen beter moment dan nu om het daarover te hebben – net voor de Internationale Vrouwendag op 8 maart: een eeuwenoude socialistische traditie die de laatste jaren steeds meer publiciteit krijgt. Maar toch wil ik dit liever niet aan een specifieke datum verbinden. We hebben immers geen formele redenen of data nodig om ons eraan te herinneren dat we vrouwen zijn! Maar de Vrouwendag is wel een leuke gelegenheid om onszelf te herinneren aan een bepaald recht dat wij vrouwen hebben, namelijk het recht om mooi te zijn (mannen, als jullie dit lezen: dat recht hebben jullie ook, maar daarover zal ik het een andere keer hebben).

Schoonheid is macht. Laat ons vrouwen dit recht en de bijbehorende macht beter gebruiken!

sensuele en tedere vrouwenportret van een fotoshoot aan huis

Een portret als zelfbeloning en schoonheidstherapie

Laten we eerlijk zijn: wij willen wat waardering en – idealiter – ook bewondering. Het geeft ons extra brandstof, creëert een soort geluksenergie. En er is een geweldig recept hoe we deze waardering kunnen  verhogen: “Waardeer eerst jezelf!”

Een professionle fotoshoot kan je een stapje in die richting helpen en je laten zien hoe mooi jij bent! Veel vrouwen zijn heel kritisch over zichzelf en beseffen niet, hoe mooi en aantrekkelijk ze eigenlijk zijn. Ze moeten een bewijs daarvan zien. Professionele portretten kunnen je positieve energie geven en je gevoel van eigenwaarde een oppepper geven. En dat gevoel is ook goed voor je charme en zorgt voor een positieve cirkel, die jouw zelfvertrouwen en geluk versterkt!

Weet je wat mijn idee van schoonheid is? Het is zeker niet per se glamour en verleiding. Evenmin kan schoonheid gemeten worden in leeftijd, gewicht of centimeters van stilettohaken. Nee, jij bent mooi, wanneer je jezelf kan zijn en dat uitstraalt. Het gaat om jouw eigen charme. Galajurken en hoge hakken zijn geen garantie voor schoonheid bij elke vrouw (al zal het voor velen wel zo zijn). Het is zeer persoonlijk. De één voelt zich prettig en bijzonder in een niet-alledaagse outfit, de ander juist niet. Maar ook jij hebt in je kast vast kledingstukken waar jij je lekker en goed invoelt en die jouw beste eigenschappen benadrukken.

Dus gun jezelf eens de lol en opwinding van een echte fotoshoot. Geloof me, het zal je goed doen!

De belangrijkste redenen voor een professionele fotoshoot

Graag geef ik hieronder een paar voordelen van een professionele portretsessie:

  • Ook jij verdient wel eens een bijzondere behandeling en ervaring.
  • Voel je als een diva tijdens de fotoshoot zelf.
  • Geniet van het experimenteren met verschillende outfits en poses en ontdek wat je leuk vindt en  hoe leuk creatief zijn is.
  • Doe eens gek of neem een bepaalde rol aan. Laat je fantasie de vrije loop; dat werkt bevrijdend!
  • Laat jezelf verrassen door je eigen schoonheid.
  • En gebruik de foto’s op mindere dagen om jezelf weer even die oppepper te geven.
  • Investeer in jezelf en zorg voor een mooie herinnering door jezelf in je eigen omgeving te laten fotograferen.
  • Deel je schoonheid en geluk met de wereld.
  • Verras je ouders of geliefde met een mooie portretfoto van jezelf.
  • En kijk naar deze inspirerende vrouw – jezelf!

Allemaal belangrijke redenen. Ik ben er om jou te helpen het beste uit jezelf in die foto te laten doorschijnen: bel me gerust vrijblijvend om advies; samen kunnen we vast bepalen wat het beste bij jou past.

Leer meer over mijn diensten als professionele portretfotograaf in regio Rotterdam en geheel Nederland.