Wintertijd

Als geboren Russische mis ik in Nederland een ding: de sneeuw in de winter. Elke keer als het hier sneeuwt voelt het voor mij als een cadeau (ik heb het nu natuurlijk niet over het verkeer). Ik word dan meteen naar mijn kinderjaren teruggebracht met al de lol van toen. Met een verschil: nu heb ik een camera! Je snapt het: ik wil wat winterfoto’s delen.

OlgaRook-winter-holland-7

Aan het begin van December was er nachtvorst, en overdag bleef het bijzonder mooi met een fraaie ijsaanslag op gras en bomen. Ik ging wandelen in het Loetbos in de Krimpenerwaard en was weggeblazen door de nostalgische schoonheid van deze mistige dag.

OlgaRook-winter-mist-holland-8 OlgaRook-winter-mist-holland-3OlgaRook-winter-mist-holland-6 OlgaRook-winter-mist-holland-7 OlgaRook-winter-mist-holland-4 OlgaRook-winter-mist-holland-5 OlgaRook-winter-mist-holland-15 OlgaRook-winter-mist-holland-11 OlgaRook-winter-mist-holland-13 OlgaRook-winter-mist-holland-9OlgaRook-winter-mist-holland-10 OlgaRook-winter-mist-holland-14

En in de afgelopen paar dagen kwam er ook nog een echte sneeuwstorm die alles in sneeuw heeft verpakt tot een soort sprookjesdecoratie. Dus daar ging ik weer in het midden van de sneeuwstorm: ik zelf onder een paraplu en mijn camera in een regenhoesje. Koud en blij!

OlgaRook-winter OlgaRook-winter-2 OlgaRook-winter-holland-2 OlgaRook-winter-holland OlgaRook-winter-holland-4 OlgaRook-winter-holland-3 OlgaRook-winter-holland-5OlgaRook-winter-holland-6

Wat de foto’s van de vogels tussen de sneeuwvlokken betreft: deze foto’s waren inderdaad met mijn lens naar boven gemaakt. Maar wel op een veilige manier voor mijn lens: gewoon door het raam 🙂

Ik wens iedereen een vrolijk decembergevoel!