Marc: Zakelijk portret in Rotterdam

Vandaag deel ik graag enkele foto’s uit een leuke fotoshoot voor zakelijk portret in Rotterdam afgelopen zomer.

Zakelijke-portretfotografie-LinkedIn-fotoshoot_OlgaRookPhotography

Sterke profielfoto’s voor online gebruik op zakelijke websites en sociale media zoals LinkedIn zijn een essentieel deel van professionele zelfpresentatie en verdere “personal branding”. Authenticiteit is daarin heel belangrijk, en steeds meer ondernemers kiezen tegenwoordig voor minder formele portretten om hun persoonlijkheid op een meer natuurlijke manier te laten uitstralen.

Marc had me voor een fotosessie benaderd. Hij is ondernemer en was op zoek naar nieuwe foto’s voor zijn website en sociale media. Het liefst een variatie aan portretten, zowel meer zakelijke als meer ontspannen. Marc had voorkeur voor natuurlijk gevoel voor de hele reeks en had voor een fotoshoot buiten gekozen.

Rotterdam biedt een aantal locaties die een stijlvolle stedelijke setting combineren met ontspannen groene spots. De omgeving van Hotel New York is zo’n plek. Marc en ik wandelden hier rond en maakten van de meerdere leuke achtergronden gebruik. Het wisselen van outfits gaf ook meer variatie aan de portretten. Marc ziet er al als een fotomodel uit, en ik kon het dan ook niet weerstaan om ook een paar fashion-achtige foto’s van hem te maken.

Zakelijke-portretfotografie-LinkedIn-fotoshoot_OlgaRookPhotography-12Zakelijke-portretfotografie-LinkedIn-fotoshoot_OlgaRookPhotography-2 Zakelijke-portretfotografie-LinkedIn-fotoshoot_OlgaRookPhotography-3 Zakelijke-portretfotografie-LinkedIn-fotoshoot_OlgaRookPhotography-4 Zakelijke-portretfotografie-LinkedIn-fotoshoot_OlgaRookPhotography-5 Zakelijke-portretfotografie-LinkedIn-fotoshoot_OlgaRookPhotography-6 Zakelijke-portretfotografie-LinkedIn-fotoshoot_OlgaRookPhotography-7 Zakelijke-portretfotografie-LinkedIn-fotoshoot_OlgaRookPhotography-8 Zakelijke-portretfotografie-LinkedIn-fotoshoot_OlgaRookPhotography-9 Zakelijke-portretfotografie-LinkedIn-fotoshoot_OlgaRookPhotography-10 Zakelijke-portretfotografie-LinkedIn-fotoshoot_OlgaRookPhotography-11

Het was heel fijn om met Marc samen te werken, en ik was blij om te horen dat hij onze fotoshoot ontspannend en prettig had gevonden. Dank je wel voor de fantastische fotosessie, Marc!