Anya: kunstenares in beeld

Vandaag wil ik graag enkele portretten met jullie delen die niet van een reguliere fotoshoot afkomstig zijn. Ik heb namelijk wat nieuwe fotografiespullen aangeschaft en moest wat testfoto’s maken. Toen ik met mijn goede vriendin Anya Saxby uitging, heb ik dan ook wat foto’s van haar genomen.

Fotoshoot-Rotterdam-2017-OlgaRookPhotography-1

Tijdens het maken van deze foto’s was ik voornamelijk met technische aspecten bezig, zoals de focusprestaties van mijn lens. Maar toen ik naar deze foto’s terugkeek, vond ik meer in ze. Anya is een begaafde fotograaf en kunstenares, en ik zie deze serie portretten dan ook als een soort studie van het karakter van een kunstenaar. Ik zie iemand die de wereld met haar eigen poëtische blik bekijkt en altijd in een ontdekkingsmodus is. Ze ervaart de realiteit als het ware via de filters van haar geest en poëzie, en kan deze visie in haar werk tot uitdrukking brengen. Voeg hier een vleugje van de “Russische ziel” aan toe: iemand’s culturele identiteit wordt vaak één van zijn “creatieve filters”. Anya is expressief en origineel, en ik vind haar een inspirerende persoon en kunstenaar.

Fotoshoot-Rotterdam-2017-OlgaRookPhotography-3Fotoshoot-Rotterdam-2017-OlgaRookPhotography-2 Fotoshoot-Rotterdam-2017-OlgaRookPhotography-12Fotoshoot-Rotterdam-2017-OlgaRookPhotography-4Fotoshoot-Rotterdam-2017-OlgaRookPhotography-6 Fotoshoot-Rotterdam-2017-OlgaRookPhotography-7 Fotoshoot-Rotterdam-2017-OlgaRookPhotography-9Fotoshoot-Rotterdam-2017-OlgaRookPhotography-8 Fotoshoot-Rotterdam-2017-OlgaRookPhotography-5