Matteo’s fotoshoot: Kinderfotografie regio Gent

In mijn recente posts over een fotoshoot met kinderen in België vertelde ik over de prinsesjes Emilia en Luisa, en vandaag presenteer ik je mijn nieuwe “model discovery”: hun broertje Matteo.

Het is een feest voor de fotograaf als een kind de fotosessie niet alleen als een leuke ervaring ziet (die het zeker is!) maar ook als een gelegenheid voor zelfexpressie. Eigenlijk is dat een soort artistieke benadering, en dat verdubbelt het plezier aan de beide kanten van de lens!

Fine art kinderportret van een jongetje met een stoere uitdrukking.

Het is altijd leuk om Matteo met zijn nonchalante expressieve karakter in beeld te vangen – vooral als hij niet met volle snelheid in een van zijn sportieve trapauto’s wegrijdt. Dit keer wilde hij echter graag de tijd nemen om voor mijn camera in het zonnetje te staan. We ontplooiden het thema van stoerheid, en Matteo gaf me geweldige maffia-uitdrukkingen.

Hoe maakt je een fotoshoot nog leuker voor een jongen van elke leeftijd? Juist: betrek een auto in de fotosessie. Dat was makkelijk, omdat Matteo’s vader een indrukwekkende BMW naast het huis had staan. Uiteraard wist Matteo alles over de auto en pakte hij meteen zijn kans om achter het stuur te mogen zitten. Wat werden dat trotse en enthousiaste expressies! Met de auto, binnen het huis en in de tuin hebben we een leuke mix van portretten gemaakt: de dramatische stoere blik en het vrolijke karakter en de verbeelding daarachter.

Fotoportret van een jongetje met een stoere blik Lifestyle fotoshoot van een jongen foto van een jongetje naast een auto foto van een vrolijk jongetje naast een auto foto van een jongetje in een auto: zijn reflectie in een autospiegel foto van een jongetje in de auto achter de stuur foto van een stoer kijkend jongetje in de auto achter de stuur foto van een lachend jongetje in de auto achter de stuur dromerig portret van een jongetje portret van een lachend jongetje foto van een jongetje portret van een kind foto van een lachend jongetje op een fiets

Dank je wel, Matteo! Volgende keer zet ik graag een ander jong talent uit dit gezin in het zonnetje: het jongste zusje Giulia.

Hier vind je meer over mijn kinderfotografie. Ik werk vanuit Rotterdam en ben beschikbaar voor locaties in geheel Nederland en België.