Milly’s Doop: Reportage doopfeest Apeldoorn

Vandaag wil ik met jullie het verhaal delen van de doop van de kleine schattige Milly.

De doop van een baby is een bijzondere plechtigheid. Milly’s mooie moeder Sylvana wilde dit speciale moment met familie en vrienden delen, maar ook in een unieke fotoreportage vangen. Zo kunnen Milly’s ouders – en later ook Milly zelf – de herinnering daaraan laten herleven, en er in de komende jaren nog keer op keer van kunnen genieten. Het was voor mij een eer en een genoegen om de ceremonie en het feest in beeld te mogen brengen.

De ceremonie vond plaats in de Mariakerk te Apeldoorn, een neogotische kerk in de buurt. Het was een grote gebeurtenis. Veel familieleden en vrienden waren aanwezig, en de sfeer was vrolijk en gezellig. De doopliturgie was een mooie reeks van emotioneel geladen momenten. En wat het nog bijzonderder maakte: het was niet alleen plechtig, maar de familie en de kinderen warden ook steeds bij de ceremonie betrokken.

Het is merkwaardig hoe baby Milly het gevoel leek te hebben dat het bijzondere momenten waren: ze was dan stil en serieus.

portret van een baby meisje tijdens de doop ceremonie

De oudere kinderen genoten ook duidelijk van Milly’s doop, en waren ook heel lief tegen haar. Sommige kinderen kende ik al: Voordat Milly geboren was heb ik haar nichtjes en neefje – Bethany, Mienie en Wim – gefotografeerd, en nu was ik heel blij om ze terug te zien en te merken, hoeveel ze binnen een korte tijd gegroeid zijn. Bethany hielp Milly’s hoofd na de doopplechtigheid zachtjes te drogen en hield vol trots de doopkaars vast. Na de doop staken de kinderen met veel plezier de kaarsen bij de Mariakapel aan.

Doopreportag Mariakerke te Apeldoornreportage doopfeest: gasten bij de entree van de kerk doopsel reportage Doopreportage: moeder en baby doopreportage Mariakerk Apeldoorn: de gelukkige ouders met een baby high five met de opa de kerk tijdens de doopceremonie een kleine gaste bij het doopfeest doopfeest: de ouders doopfeest: de priester doopfeest: gezellig sfeer met veel gasten en kinderen denken aan de hemel tijdens de doopliturgie doopfeest: een klein meisje luisterend naar de liturgie Doopfeest met de familieDoopceremonie Een baby meisje tijdens de doopceremonie De priester tijdens de doopliturgie doopfeest reportage: het dopen van een babydoopreportage: direct na het dopenDoopreportage: de grote kaarsDoopreportage: de doopkaars Doopreportage: een baby en haar doopkaars een baby en de priester Doopreportage: de kinderen Tijdens de doopceremonie Een meisje met een stralend gezicht tijdens de doopceremonie tijdens de doopceremonie Doopreportage: de baby Doopreportage: kaarsen aansteken door de kinderen Doopreportage: kaarsen aansteken Doopreportage: kaarsen aanstekenDoopreportage: na de doopDoopreportage: het kruisje op een baby

Deze mooie liturgie en de bijzondere sfeer vol liefde en vreugde waren onvergetelijk. En nu kunnen Milly’s ouders (en later ook Milly zelf) de herinneringen daaraan ophalen via foto’s aan de muur en een groot fotoboek met daarin een reportage van de doopplechtigheid en het familiefeest daarna.

Dank jullie wel voor deze bijzondere dag, beste Milly, Sylvana en Wouter!

Bekijk mijn portfolio en leer meer over mijn diensten als familie- en kinderfotograaf. Ik werk vanuit regio Rotterdam en ga naar de locaties in geheel Nederland en België.