De laatste dag in Nederland: Een expat reportage in Rotterdam

Vandaag wil ik weer eens een leuk expat-verhaal met jullie delen.

Patricia, die oorspronkelijk uit Polen komt, heeft enkele jaren in Nederland gewoond en gewerkt, en stond op het punt om naar de VS te verhuizen. Ze had al letterlijk haar koffers gepakt, toen het haar te binnen schoot dat ze, voor haar vertrek absoluut nog een fotosessie in Rotterdam wilde hebben! En, wat heel belangrijk was, deze sessie moest tegelijk ook om haar klein dochtertje Ola gaan. De beelden van moeder en dochter moesten een herinnering worden van de gelukkige tijd die het gezin hier had doorgebracht, en van Ola’s onbetaalbare kindermomenten in Nederland.

Nostalgische foto van een klein meisje

Uiteraard wilde ik graag aan deze missie meewerken. We hadden maar een paar dagen om dit te doen, maar ik was eigenlijk volgeboekt. Toch vonden we een oplossing: een fotosessie in de avond. Zoiets doe ik normaliter niet met kleine kindjes, omdat ze rond die tijd meestal niet zo veel energie meer hebben. Maar we hadden geluk met de prettige zon, en Ola was nog niet al te slaperig.

Patricia wilde graag wat ‘urban vibe’ en de herkenbare Rotterdamse plaatsen op de foto’s terugzien, en koos dus de omgeving van Hotel New York als locatie. Een levendige plaats op een zonnige avond, vol met mensen die van de avond genieten. We konden echt de ziel van de plaats in de foto’s vangen.

portret van een moeder een haar klein dochtertje in Rotterdam bij de Maasfoto van een moeder en dochtertje bij de kade in Rotterdam foto van een moeder en een dochtertje bij een kade in Rotterdam met een grote cruise-ship in de achtergrond.Foto van een klein meisje met een lolly.foto van een klein meisje in een speeltuin voor Hotel New York in Rotterdamfoto van een klein meisje dat op een straat in Rotterdam zit te spelenfoto van een moeder en een dochter in een speeltuin in Rotterdam grappige foto van een klein meisje aan het spelenfoto van een klein meisje in een park portret van een klein meisjefoto van een klein meisje die naar de boksers staat te kijkenRotterdam scenes: foto van een klein meisje met een lolly en een bokser naast haar fitsen in Rotterdam foto van een moeder en een dochter op een fiets in Rotterdam Portret van een moeder en een dochtertje op een fiets naast de Erasmusbrug in Rotterdam

Ik kan me voorstellen hoe Patricia’s gezin – en Ola – jaren later naar de foto’s terug zullen kijken, en hoe ze de herinneringen aan Ola’s zoete kinderjaren terug zullen brengen en de bijzondere charme van Rotterdam zullen doen herleven – de plek waar het gezin zulke gelukkige jaren heeft doorgebracht.

Leer meer over mijn familie- en kinderfotografie. Ik werk vanuit regio Rotterdam en ga naar de locaties in geheel Nederland en België.