Herinneringen van Nederland: Expat gezinsreportage Eindhoven

Vandaag wil ik graag een recente fotosessie in Eindhoven met jullie delen. Het was een leuke familiereportage voor een hele bijzondere gelegenheid:

Yixin heeft een aantal jaren in Nederland gewerkt: eerst bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en daarna bij de VU. Nu verhuizen Yixin en haar man Wei naar de VS, waar ze universiteitsbanen in Washington D.C. hebben geaccepteerd. Kort voor hun vertrek wilde Yixin nog snel een fotosessie met mij hebben als aandenken aan de mooie tijden van het gezin in Nederland, en ook om hun kleine zoontje Julian op die leeftijd in beeld te brengen.

Julian is in Nederland geboren en is nu 4 jaar oud. Hij is een superknap, slim en enthousiast kereltje. Ik ben ook zeer onder de indruk van zijn taalvaardigheden en zijn uitstekende Engels!

Portret van een vrolijk lachend jongetje in een park

We hielden onze reportage in de buurt van hun huis, bij het Ton Smitspark in Eindhoven, waar het gezin vaak met Julian heeft gewandeld. We hebben door het park gelopen, en het was een plezierige wandeling: polka dansen, bellen blazen, spelen bij een meertje en in een speeltuin, sappige aardbeien eten en gewoon met elkaar van een mooie zomerdag genieten.

foto van een gezin met een lachend kindje in een park portret van een vader met een klein jongetje zwart-wit portret van een lachend Chinees jongetje klassieke zwart-wit portret van een jongetje vrolijke foto van een jongetje in een park foto van een moeder en zoontje spelend in een park portret van een moeder en haar klein zoontje dansend op het gras in een zomers park portret van een moeder en haar zoontje dansend in een park gezinsportret in een park gezinsfoto in een park grappige foto van bellen blazen in een park foto van een gezin in een park foto van samen bellen blazen in een park foto van een jongetje aan het bellen blazen foto van een jongetje in een park

foto van een spelend kindje in een park foto van een jongetje in een speeltuin portret van een jongetje in een speeltuin foto van een kindje die een aardbei aan zijn moeder geeft portret van een lachend kindje in een speeltuin portret van een vrolijk jongetje portret van een klein jongetje naast een rode sportauto

Het resultaat is een levendige reportage geworden met een printcollectie en een groot fotoalbum dat dit verhaal vertelt (gelukkig was het album net op tijd klaar voor het vertrek naar de VS). Ik kan me voorstellen hoe deze herinneringen van Nederland en van Julian’s vroege kinderjaren in de loop der tijd steeds waardevoller zullen gaan worden. De foto’s vangen een warme zomerdag vol liefde en gelukkige momenten samen en zullen deze emoties steeds terug blijven brengen.

Dank jullie wel, beste Julian, Yixin en Wei! Ik wens jullie veel geluk in Washington.

Leer meer over mijn familie- en kinderfotografie. Ik werk vanuit regio Rotterdam en ga naar de locaties in geheel Nederland en België.