Het najagen van een droom: Kinderfotografie Utrecht

Vaak moet ik aan de kinderjaren denken als een soort wonderland. De wereld is adembenemend, vol verrassingen en magie als je dat met een verse blik bekijkt. Er moet nog zoveel ontdekt worden!

Wonderland: portret van een klein blond meisje in een park: de foto heeft een magisch sfeer

Hier zijn een aantal foto’s van de kleine Silke, uit een familiereportage die we onlangs in Park Amelisweerd bij Utrecht hebben gehad. Ik kende Silke al een beetje: namelijk van een liefdevolle fotosessie van haar ouders twee jaar geleden, toen ze haar in de wereld gingen verwelkomen.

Dit keer begonnen we onze fotosessie op een vrij koud ochtenduur: Je ziet dat ook aan de wolkjes van Silke’s adem in de lucht.

Niet iedereen vindt het leuk om vroeg op te staan, maar het fantastische licht is het helemaal waard. Kijk eens hoe Silke de zeepbellen probeert te vangen, met een halo in haar haren en met haar kleine vingertjes bijna doorzichtig in het warme zonlicht. Dat roze-goudachtig licht is precies hoe het was, zonder enige beeldbewerking.

De dromen achtervolgen: Portret van een klein meisje die zeepblazen probeert te vangen

Silke’s ouders hebben dit beeld in groot formaat voor hun woonkamer uitgekozen, en het was grappig om naar de uitvergroten zeepbellen te kijken: in de reflecties zie je de mooie details van het park – heel klein maar ook heel scherp 🙂

Ochtendsprookje. Foto's van een klein meisje die in fascinatie naar de zeepbellen kijkt: de portretten zijn tijdens de gouden uur gemaakt en hebben warme zachte licht en een sprookjesachtig sfeer

Portret van een moeder en haar klein dochtertje in warme tegenlicht tijdens de golden hour. Portret van moeder en dochter in een park: warme ochtendlicht, rijke herfsttinten en dromerig sfeer. portret van een klein meisje die achter de zeepblazen in een veld rent dromerige foto van een klein meisje in een veld romantische dromerige foto's van een klein blond meisje die met zeepblazen speelt sprookjesachtig portret van een klein meisje die in een ochtenduur met de zeepblazen in een park speelt

Bedankt voor deze magische momenten, lieve Silke (en ouders)!

Leer meer over mijn diensten als professionele familie- en kinderfotograaf.