Creatieve vertekening: De grote ogen

Mijn verhaal over een gezinsreportage in Wassenaar zou niet compleet zijn zonder één grappige episode.

Enkele van mijn favoriete foto’s uit deze sessie heb ik op de terugweg gemaakt, toen we eigenlijk al klaar waren. Onderweg maakte ik nog een foto van de kleine Floris, toen Charlotte naar me toe liep en net voor mijn lange lens een gekke bek trok. Ik pakte snel mijn groothoeklens en vroeg aan het meisje of ze dat nog een keer voor me kon doen. Lachend keek Charlotte weer in mijn lens, maar plotseling stonden alle kindjes springend in de rij om het ook te mogen doen. Een groothoeklens zorgt voor een karakteristieke vertekening van de objecten: in dit geval gebruikte ik dat als creatief effect. Kijk eens naar Olivia’s grote sprankelende ogen – maakt ze hier niet een perfect symbool van vrolijke en zorgeloze kinderjaren?

Portret van een klein lachend meisje met blauwe ogen

En toen ik mijn groothoeklens van boven en dichtbij op Diederick had gericht – die al merkwaardig grote expressieve ogen heeft – … werd het helemaal onecht!

Creatief kinderportret: zwart-wit foto van een jongetje met merkwaardig grote ogen

Portret van een jongetje met grote ogen

Laat me voor het contrast hier nog een andere dramatische foto van Diederick bijvoegen (toen had hij net een kleine discussie met zijn broer gehad, vandaar zijn sombere blik). Deze foto is van grote afstand met een telelens gemaakt – je kan de effecten dan goed met elkaar vergelijken.

Zwart-wit foto van een boos kijkend kindje in een bos

Ik kan nooit genoeg plezier met mijn kleine klanten krijgen!

Close-up portret van een meisje Portret van een klein meisje Portret van een lachend jongetje portret van een klein jongetje

Leer meer over mijn fotografie workshops en een-op-een coaching sessies.

Wil je ook een bijzondere fotosessie? Bekijk mijn portfolio en leer meer over mijn diensten als professionele familie- en kinderfotograafIk werk vanuit regio Rotterdam en ben beschikbaar voor fotoshoots in geheel Nederland en België.