Bos en Duin: Kinderfotografie Wassenaar

Nelleke is moeder van vijf mooie kinderen: Charlotte, Christiaan, Diederick, Olivia en Floris. Ze wilde elk kind afzonderlijk, maar ook het hele gezin samen laten portretteren – en ieder’s persoonlijkheid, de mooie pure leeftijd van de kinderen en de ware emoties van het moment op natuurlijke manier in beeld laten brengen. Nelleke vond het bos of de duinen ideaal voor zo’n fotosessie, en we kozen voor de Hollandse Duinen in de omgeving van Wassenaar vanwege de fraaie combinatie van bos en duin. Dat is een poëtisch en pittoresk natuurgebied, waar de kinderen vrij konden spelen en rondlopen.

groepsportret van vijf kinderen in een bos

De kinderen en hun ouders, Nelleke en Dick, waren gewoon fantastisch, en ik vond het ontzettend leuk om ze te fotograferen. Onze sessie was freestyle en ontspannen, en heeft een hele reportage geleverd vol onschatbare momenten en natuurlijke uitdrukkingen. Ik deel hier graag enkele van deze foto’s met jullie.

Kleurenportret van een jongetje met grote blauwe ogen portret van een vrolijk jongetje in een bos Kleurenportret van een klein blond jongetje in de duinen kleurenportret van een meisje nostalgisch en dromerig portret van een jongetje in een veld foto's van een kleuter jongetje in een bos foto's van kinderen spelend in de natuur portret van een jongetje met een open lach foto van een jongetje die verstoppertje speelt een collage van foto's van kinderen tijdens een wandeling in de duinen portret van twee jongetjes portret van een klein blond jongetje die stoer poseert Kinderportret in de natuur Portret van een jongetje Groepsfoto van een vader met zijn drie zoontjes in een bos nostalgische foto uit een fotoreportage van kinderen in de duinen portret van een meisje foto van twee kleine meisjes die in de duinen lopen te spelen foto van een moeder met haar twee dochtertjes in de duinen kinderportret in het warme licht van het portret van een klein meisje spelend in de duinen: het foto van een klein jongetje spelend bij het waternostalgisch portret van een klein meisje met een rode baret: een soort Roodkapje

foto's van een meisje in een boom en in een veldPortret van een jongetje in een bos

foto's van een jongetje met een grasboeket in zijn handen Portret van een meisje met een rood baret foto van twee kleine meisjes in een bos een close-up van een gezicht van een klein meisje met blauwe ogen foto van een gezin met vijf kinderen in de duinen

Nelleke heeft talent voor interieurinrichting en decoratie. Ik was onder de indruk van de stijl die ze voor haar huis in Den Haag heeft ontwikkeld: klassiek en elegant en tegelijk warm en gezellig. Met mooie professionele foto’s van de kinderen en het gezin samen wilde Nelleke een unieke en persoonlijke muurdecoratie creëren. Ze heeft een hele leuke en uitvoerige compositie met klassieke lijsten in elkaar gezet, en ik ben trots dat een van mijn eerdere blogartikelen hiervoor de inspiratie had geleverd. Toen de foto’s klaar waren, heb ik met een speciale app meerdere simulaties gedraaid om te laten zien hoe verschillende foto’s er in allerlei combinaties naast elkaar uit gaan zien: dat is altijd handig, en zeker met zoveel lijsten. Uiteindelijk is deze fotocollectie aan de muur een echte blikvanger in de woonkamer geworden, een symbool van liefde en de warmte van het gezin. De foto’s uit deze collectie sieren meerdere plaatsen in het huis – maar ze zijn ook opgenomen in een groot luxe album, dat een verhaal vertelt van een dag uit het leven van het gezin: een verhaal over de kinderjaren, broertjes en zusjes, ouders en kinderen, en veel liefde. Ik ben zeer vereerd dat ik al deze bijzondere herinneringen mocht helpen bewaren – voor altijd.

Dank jullie wel, beste Nelleke, Dick, Charlotte, Christiaan, Diederick, Olivia en Floris!

Wil je ook een authentieke fotosessie? Bekijk mijn portfolio en leer meer over mijn diensten als professionele familie- en kinderfotograafIk werk vanuit regio Rotterdam en ben beschikbaar voor fotoshoots in geheel Nederland en België.