Fotosessies om uit te proberen

Dacht je aan een fotosessie dit jaar maar weet je nog niet zeker wat je precies wil? Dan heb ik een paar ideeën voor je.

Individuele portretten

Een persoonlijke portretsessie is altijd een goed idee. Wil je graag portretten die meer artistiek zijn, die iemands persoonlijkheid en innerlijke schoonheid naar buiten brengen, denk dan eens aan een individuele fotosessie. De fotograaf kan dan zijn of haar volledige aandacht aan één persoon tegelijk geven – aan jou of elk van je kinderen. Met kleine kinderen kunnen hun individuele portretten de focus van een familiereportage zijn. Ongedwongen foto’s van broertjes en zusjes of van kinderen en ouders samen kunnen dan een natuurlijke toevoeging bij zulke sessies zijn.

familie- en kinderfotografie aan huis in regio Gent: portret van een klein meisje

Voorbeelden? Kijk een naar de retro-geïnspireerde fotosessie met de kleine Collin, een “jazzy” fotoshoot van artistieke Asia en Keanu of naar de kleine zusjes Anna en Lara.

Een dag uit het leven

Een langere ‘lifestyle’ fotoreportage past bij individuen, maar ook bij een familie of een stel. Dat kan een reportage van een gezellig familieweekend of een bijzondere dag zijn.

Je kunt verschillende binnen- en buitenactiviteiten combineren, meerdere plaatsen bezoeken en van kleding wisselen. Denk aan een familiewandeling in een park. Daarna gezellig thuis samen een taartje bakken of een boek voorlezen. Zulke reportages kunnen momenten van echte emoties en gesprekken vangen en veel mooie en grappige semi-candid foto’s opleveren.

Meer voorbeelden? Bekijk deze familiereportage op het strand, een picnic in een park of een dag bij een manege.

Gestileerde fotoshoot

Heb je ooit gedacht aan een gestileerde fotosessie? Een scene of outfit geïnspireerd door retro- of moderne mode, door een sprookje of een personage uit een film, of gewoon door je eigen fantasie vorm gegeven? Met bijzondere kleding, visagie en accessoires – misschien op een aparte locatie? Roodkapje, Alice in Wonderland, een retro look? Zoiets vraagt extra voorbereiding en is een geweldige manier om je creativiteit te uiten! Laat je verbeelding de vrije loop! De kinderen vinden zo’n speelse fotoshoot ook leuk om te doen!

Speciaal voor dames

Of een vrouw nu 20, 40, 60 of 90 is, ze verdient altijd een speciale fotoshoot. En niet alleen om prachtige portretten van zichzelf laten maken. Een fotosessie kan voor de geest hetzelfde zijn als een dagje spa voor het lichaam  – ontspannend, verjongend en verkwikkend. Het kan elke stijl of een combinatie daarvan zijn: natuurlijk, klassiek, gestileerd. Een “model voor een dag” ervaring met wisselende outfits is heel leuk om te doen. En dan kun je zulke bijzondere portretten ook nog eens cadeau geven aan jezelf, je partner, ouders, kinderen of vrienden. Gewoon doen!

Voorbeelden? Bekijk, bijvoorbeeld, de fotosessie van charmante Maaike, mooie Marina of elegante Astrid.

Loveshoot

Of jij en je partner wel of niet getrouwd zijn, een romantische fotosessie is eigenlijk altijd leuk! Denk aan plaatsen en activiteiten die jullie leuk vinden of die op jullie wensenlijstje staan. Het is toch altijd  de juiste tijd om jullie liefde te vieren?! Dat is trouwens ook een ideaal bijzonder geschenk voor je geliefde.

Trash the Dress

De bruiloft is niet meer de enige kans voor een dame om haar prachtige trouwjurk te dragen! Een  “Trash the dress” fotosessie is tegenwoordig een geweldige manier om je liefde en schoonheid opnieuw te vieren – of je nu een week, een jaar of een decennium getrouwd bent. Uiteraard betekent het niet dat je jurk kapot moet gaan. Het is gewoon een uitgelezen kans om je jurk weer eens op een bijzondere plaats te dragen, zonder dat je je ergens zorgen om hoeft te maken. De keuze van de locatie is aan jou: op het strand, te paard, in het bos, in een bloemenveld, attractiepark of waar jouw romantische en avontuurlijke geest je maar heen brengt. Je kunt zelfs droomlocaties bezoeken, die tijdens je bruiloft niet beschikbaar waren. Of een ander jaargetijde voor je sessie kiezen: tussen de sneeuw, lentebloemen of de rijke herfstkleuren. Volg je fantasie en voel je weer op en top bruid!

Hier is een paar voorbeelden: een fotosessie in de bollenvelden van Lisse en bij de molens van Kinderdijk.

Leer meer over mijn familie- en kinderfotografie en portretsessies.

Heb je een idee voor een fotosessie of heb je advies nodig hoe je dit het best kan regelen? E-mail of bel me gerust om erover te praten!