Een Halloween Spookverhaal

Het is tijd voor een Halloween spookverhaal!

Een paar jaar geleden (wat vliegt de tijd!) had ik een gave fotosessie met acteur en model Edmond Steens. We waren klaar met een portretsessie, maar hadden nog veel energie over voor een warme dag in oktober. Een geïmproviseerde fotowandeling na een sessie binnen leek ons leuk. We namen dus een paar props mee en liepen naar een park in de buurt.

Dit park bleek naast de oude begraafplaats van Schiedam te liggen: Rooms Katholiek, maar al lang verwaarloosd. De mooie neoclassicistische kapel is sinds kort van de Roemeens Orthodoxe Kerk.

Zwart-wit foto van een man met pak en met witte engelen vleugels.De begraafplaats was gesloten – maar we kregen wat gekke ideeën. Edmond speelde een soort maffia geest, die naar de poort van de andere wereld (hemel?) komt. Niemand staat daar op hem te wachten en hij probeert met geweld in te breken. Zonder succes. Zal hij ooit vrede vinden? Met zulke witte vleugels kan hij toch niet helemaal slecht zijn?

Zwart-witte foto van een geest voor de poort van een begraafplaats: hij staat voor gesloten deuren.Foto van een geest (een man met vleugels), die voor een gesloten poort staat. Foto van een geest die bij een begraafplaats probeert in te breken Een geest probeert bij een gesloten begraafplaats in te breken. Foto van een gesloten poort van een oude begraafplaats: een geest probeert daar in te breken Antiek ogende foto van een man met hoed en vleugels (een soort geest), die naar een kerktoren in de verte kijkt. Antieke stijl foto van een man met een hoed en engelenvleugels, die voorbij een begraagplaats wandelt.

Ik heb het verhaal nog steeds niet in detail kunnen bedenken, maar blijf wel hopen op een positief einde… Misschien kan je het einde zelf verzinnen, of heb je zelfs een andere versie van het verhaal voor ons?

Edmond, bedankt voor de inspirerende fotosessie, het was erg leuk om met jou te werken!

En Happy Halloween, iedereen!

Je bent welkom om een commentaar te schrijven en deze post te delen!