Portret fotoshoot in Limburg: Jeune, naturelle, charmant

Maaike is achttien jaar oud en heeft net een nieuwe stap in haar leven genomen: ze heeft zojuist het ouderlijk huis verlaten om bij Universiteit Utrecht te gaan studeren.

Een mooie gelegenheid voor een fotosessie en nieuwe portretten van Maaike in het huis van haar ouders. Dat huis hebben we ook als onze locatie gekozen: een pittoreske plaats in Meerlo, Noord Limburg, midden in de natuur. Met een uitzicht op de velden, een tuin met appel- en perenbomen en gevoel van vrijheid en rust.

Toen we deze fotosessie planden, verwachtten we dat begin april iets zonniger en lenteachtig zou zijn. Het voelde echter meer als de laatste dagen van winter: koud, helder en stil… Maaike en ik vonden deze melancholische moment vlak voordat de natuur wakker wordt eigenlijk heel mooi. Na portretten binnen het huis te hebben gemaakt, gingen we naar de tuin en naar een vijver bij het huis in de buurt.

Portret van een mooi meisje met een open, dapper en ironisch blik.

Maaike is niet alleen mooi en intelligent (ze gaat zich trouwens in natuurkunde specialiseren). Zij is ook heel natuurlijk en iemand die zichzelf durft te zijn. Dat is iets wat ik als mens en als fotograaf heel leuk vind. Ik vond ook dat er een soort Franse charme in haar uitstraling zit, en het bleek dat Maaike recent een tijd in Frankrijk heeft verbleven. Jeune, naturelle, charmant zijn de woorden waaraan ik moet denken.

Zwartwit portret van een meisje met korte donkere haar.

Kleurenportret van een lachend meisje met korte haar.

Portret van een meisje met mooie ogen en korte haar.

Zwartwit portret van een lachend meisje in een raam achter glas.

Kleurenportret van een mooi meisje met een dromerige blik. Zij staat in een raam achter glas, en er zijn lichtreflecties op het glas.

Zwartwit portret van een lachend meisje, die winterkleren draagt.

Zwartwit portref van een lachend meisje in een tuin in de winter.

Zwartwit portret van een mooi meisje: ze draag winterkleren en leunt tegen een berk.

Portret van een meisje in een bos op een winterdag.

Zwartwit portret van een meisje in een bos in het begin van de lente.

Dank je wel, beste Maaike, het was een plezier om jou te fotograferen!

Zin in een authentieke portret fotoshoot? Leer meer over mijn diensten als professionele portretfotograaf in regio Rotterdam en geheel Nederland.