Een dag uit het leven reportage in Rotterdam: Levenslessen

Dochter en moeder in beeld

Alicyn had een heel bijzonder cadeau-idee voor haar dochtertje Kate: een authentiek en artistiek fotoboek om de essentie, gevoelens en herinneringen van die tijd vast te leggen. Als Kate opgroeit, zal ze een verzameling fotoboeken ontvangen met verhalen uit haar kinderjaren.

Alicyn, Kate en ik hebben een mooie lifestyle reportage gehad met als thema ‘de lessen van het leven’. Alicyn bedacht zelf een aantal leuke ideeën, waaronder schaakspelen (dat is dan ook een allegorie van het leven). Ik vind het heel leuk om dat soort ideeën als uitgangspunt te hebben: verder is het helemaal freestyle, spontaan en vol ware emoties. In mijn gezinsreportages combineer ik lifestyle fotografie en fotojournalistieke benadering.

We begonnen binnen en op balkon met een prachtig uitzicht op Rotterdam. Daarna maakten we een wandeling langs de Maas, tussen de gouden herfstbladeren. Een dag daarvoor had Kate nog tegen haar moeder tijdens een wandeling gezegd: “Loop niet op de bladeren; ze slapen”. Ik geloof dat we nu veel bladeren wakker hebben gemaakt en lieten ze dansen, toen we ze in de lucht gooiden.

De sfeer van het huis en van de straat waarin Kate opgroeit vormen een deel van haar kinderjaren. De beelden van deze bijzondere plekken worden later vast een emotioneel anker om haar kindergevoelens te doen herleven. Moederliefde, spelen en leren over de wereld – daar gaat dit verhaal over.

Zwartwit portret van een dochter en en moeder.

portret van een moeder en een dochter zittend in een leunstoelFoto van een moeder en dochter op balkon met een uitzicht op Rotterdam. Mistige dag, dromerige sfeer.

Foto van een moeder die haar klein dochtertje leert schaak te spelen.

Foto van een moeder en haar klein dochtertje die schaak spelen op balkon.

Foto van een moeder en een klein meisje op balkon. Ze spelen schaak en het kind is jubelend dat ze heeft gewonnen.

Kleurenfoto van een klein meisje in balletjurk die zit met zichzelf schaak te spelen.

Sfeervolle foto van een klein meisje die schaak speelt en haar moeder die haar bekijkt.

Zwartwit foto van een moeder en kind die op een bankje op balkom spelen en knuffelen.

Portret van een mooie brunette die op een bankje ligt: haar kleine dochtertije leunt tegen haar. De foto heeft dromerige en emotionele sfeer.

Zwartwit foto van een moeder en dochter lachend.

Foto van moeder en dochter die aan het spelen en knuffelen zijn.

Foto van een klein meisje en haar moeder die lachend op een bankje spelen.

Foto van een moeder en haar kleine dochter, beide en profiel. Liefdevol, emotioneel en romantisch.

Portret van een vrouw met haar dochterje voor een spiegel: geen gewone spiegel, maar ene met een tekst daarop. Het gaat over liefde en schoonheid.

Warme kleurenportret van een moeder die haar kleine kindje een liefdevolle zoen op de wang geeft.

Foto van een vrouw op hoge hakken en haar kleine dochtertje die de schoenen van haar moeder met een bewondering bekijkt. De foto is vol licht, heeft zachte kleuren, is dromerig maar laat tegelijkertijd aan fashion denken.

Foto van de blote voeten van een vrouw en voetjes van een klein meisje, die haar moeder's schoenen met hoge hakken draagt. Zachte kleuren, dromerige en vrouwelijke sfeer.

Foto van een moeder en een kind die op de kade naast de Maas wandelen.

Klassiek zwartwit portret van een moeder en haar kleine dochter.

Zwartwitte foto van een moeder en een kind in een herfstpark.

Foto van een vrouw die herfsbladeren op de grond verzameld. Haar kleine dochter staat naast haar en bekijkt het.

Foto van een vrouw en kind op een laan van een herfstpark. De vrouw houd herfstbladeren in haar handen en wil ze omhoog gooien.

Foto van een moeder en kind die herfstbladeren in de lucht gooien.

Bedankt voor deze bijzondere dag, lieve Kate en Alicyn!

Ben je op zoek naar natuurlijke en artistieke kinderfotografie of fotojournalistieke reportage van je gezin? Bekijk mijn portfolio en leer meer over mijn diensten als professionele familie- en kinderfotograaf. Ik werk vanuit regio Rotterdam en ben beschikbaar voor locaties in geheel Nederland en België.

One Comment

  1. sherene hurrell 9 december 2012 at 06:39 #

    so very beautiful Al. What stunning photos. The photographer is very good isnt she?