Zakelijke portretten buiten in Rotterdam

Zijn je profielfoto’s op je website en zakelijke netwerksites zoals LinkedIn up-to-date? Zijn ze representatief genoeg en laten ze ook zien wat voor persoon je bent? Bijvoorbeeld, jij bent een energiek en open mens, een professional en een leider: is dat ook het indruk die je profielfoto’s creëren?

ontspannen zakenportret

Men ziet vaak nietszeggende foto’s op zakelijke profielen. Soms knipt men zelfs gewoon zijn gezicht uit een vakantiefoto. Zulke foto’s zijn meestal niet zakelijk genoeg, van lage kwaliteit en bevatten irrelevante en storende details. Aan de andere kant, zijn er studioportretten. Ze zijn wel professioneel, maar soms stijf en saai.

Een professionele profielfoto kan interessanter, natuurlijker en persoonlijker zijn als het in je werkomgeving of buiten, bijvoorbeeld, in een dynamische stadsomgeving gemaakt is. Toen Dennis Kranendonk mij vroeg om nieuwe portretfoto’s voor zijn LinkedIn profiel en zakelijke publicaties te maken, hebben we daarom besloten om zijn fotoshoot op de Kop van Zuid, een van de leukste delen van Rotterdam, te houden. Ik vind deze omgeving heel fotogeniek vanwege de combinatie van oude en moderne elementen en het mooie uitzicht op de Maas. Portretten bij een rivier geven vaak een fris en open gevoel. Ook kun je als fotograaf de indrukwekkende architectuur als achtergrond gebruiken om het protret extra karakter te geven.

ontspannen zakenportret

Dennis en ik hebben een kleine tour rond de Kop van Zuid gemaakt en een serie portretten gemaakt voor gebruik op het web, zakelijke nieuwsbrieven en brochures, maar ook voor persoonlijk gebruik.

Deze foto’s laten zien dat een zakelijk portret ook natuurlijk en persoonlijk kan zijn en niet saai.

Dank je wel voor deze leuke fotosessie, Dennis!

Ben je op zoek naar een foto voor je website en social media? Leer meer over mijn diensten als professionele portretfotograaf.