Een fotowandeling met een Amerikaanse familie: Zomerse fotosessie in Rotterdam

Jacqueline vroeg mij om een fotosessie van haar familie en kinderen te maken – een Amerikaanse familie die tijdelijk in Rotterdam woont. Elk jaar samen op de foto gaan is een soort familietraditie.

Wij kozen Arboretum Trompenburg als locatie voor deze fotosessie. Deze botanische tuin heeft namelijk prachtige groene lanen, bloemen en beekjes met pittoreske bruggen. Het is zeker één van de mooiste plekken van Rotterdam, ideaal voor een wandeling en voor een fotosessie.

We hadden ook geluk met het weer: de grijze wolken gingen plotseling weg en de zon, die iedereen deze zomer zo heeft gemist, kwam tevoorschijn. De kinderen vonden het leuk om rond te lopen en te spelen en het was erg leuk om hen te fotograferen.

Harper, die vijf jaar oud is, wilde steeds verstoppetje spelen, maar het leek juist alsof zij overal tegelijk aanwezig was! Harper wilde ook heel graag dat ik persoonlijke portretten van haar maakte. Zij is levendig, intelligent en lief – ik vond het leuk om met haar te kletsen en portretten van haar te nemen.

kinderportret-olgarook

Harper is een ballerina en is net een echte ster als ze poseert!vrolijk-nostalgisch-kinderfotografie-rotterdam-olgarook

Haar oudere zus, Maya, is zeven jaar oud. Zij speelt al drie jaar viool, maar ze kan ook break-dancen als Michael Jackson en is goed in Taekwondo! Wij hebben een aantal portretten van Maya in het warme zonlicht gemaakt. Ik hou van de zonnige kleuren, maar ben ook zeer blij met het mooie retro effect versie van deze foto’s.

nostalgisch-kinderportret-zomer-olgarookkinderportret En kijk eens naar de meisjes met hun moeder samen, hoeveel lol ze hebben!

moeder-dochters-olgarook

Wat hebben de zusjes van verschillende karakter toch, dat kan je op elk moment zien.

expat-kinderfotograaf-rotterdam-olgarookfineart-kinderfotgrafie-rotterdam-krullen-olgarook

Er waren niet alleen lieve meisjes, maar ook jongens te fotograferen! Kevin Jr., vijftien, en Jack, die twee jaar oud is – wat een leuke glimlach heeft dat kereltje! Ik vind de vader en zoon foto’s dan ook erg leuk. Dat zijn stoere mannen samen, zeg!

gezinsreportage-rotterdamvader-zoontje-fotografie-rotterdam-olgarookvader-zoon-stoere-fotografie-olgarookjongetje gezinDank jullie wel voor een leuke wandeling, Jacqueline, Kevin, Maya, Harper, Kevin en Jack!

Leer meer over mijn werk als familie- en kinderfotograaf in regio Rotterdam en daarbuiten.