Portretfotografie op Maat op Locatie: Thuis en Buiten

Mijn manier om je fotosessie leuk te maken

Mijn doel als portretfotograaf is om jou unieke en artistieke beelden te geven, die recht doen aan jouw persoonlijkheid en charme (of die van je kinderen). Jezelf kunnen zijn is daarvoor essentieel. Mijn manier om dat gemakkelijker voor jou te maken is drievoudig:

  • alle tijd en aandacht aan mijn klanten geven;
  • ik geef een 100% garantie om risico en onrust aan jouw kant weg te halen;
  • we kiezen een locatie met betekenis.

Deze post gaat over een professionele portretsessie bij jou thuis of op locatie.

Voordelen van een professionele fotoshoot thuis…

Ten eerste, is jouw huis een plaats waar jij en je kinderen zich natuurlijk op hun gemak voelen. Het is jullie eigen terrein: jullie zijn eraan gewend en kunnen daar jezelf zijn. Dat maakt het eenvoudiger om ook tijdens een fotosessie jezelf te blijven.

Portret van een klein meisje thuis

Het sfeer van je huis is niet na te maken.

Ten tweede, heeft jouw huis ook een karakter. Het zegt iets over jouw stijl en smaak. Maar ook als je (nog) niet in je droomhuis woont of geen tijd of zin hebt om je interieur bijzonder te maken, zullen er objecten zijn, die iets over jou zeggen of een emotionele waarde voor jou hebben.

Voor de kinderen kunnen de details van een huis, die op hun portret komen, zoals een bankje, een open haard, of iets gewoons als een deurpost, jaren later gelukkige herinneringen uit hun kinderjaren oproepen. Favoriete knuffels, boeken, muziekinstrumenten om maar een paar dingen te noemen, zullen dus ook bijdragen aan een natuurlijk en krachtig portret.

Jouw eigen huis is vaak ook de beste plaats om van kleding te wisselen of je kapsel of make-up aan te passen. Ik kan je niet alleen helpen de juiste kleding en accessoires uit te kiezen maar kan je ook helpen met de visage. We kunnen experimenteren, improviseren en verschillende dingen uitproberen; dat is ontzettend leuk en geeft een extra dimensie aan jouw fotoserie. Je hebt alle tijd en er staan geen andere klanten op hun beurt te wachten. En, vanzelfsprekend, je hoeft nergens naar toe of je hoeft kinderen nergens heen te brengen: de fotograaf komt zelf naar jou. Ik ben gevestigd in Rotterdam, maar accepteer opdrachten op verschillende locaties in Nederland en België.

Portret van een man in een bijzondere interieur.

Je huis kan vaak iets over jouw karakter en stijl zeggen.

Iemand hoeft geen grote villa te hebben voor een mooie portretsessie. Een gewone woonkamer met een grote raam is een goed beginpunt. Ik neem mijn apparatuur mee, inclusief lampen, maar geef zeker een voorkeur aan natuurlijk licht, zodat de sfeer het meest authentiek blijft.

… en buiten

In mijn ervaring, is jouw huis vaak een perfecte plaats om een fotosessie te beginnen. Afhankelijk van het type fotosessie, jouw wensen en het weer is het mogelijk en erg leuk om ook naar buiten te gaan. Ik vind het leuk om allebei te combineren. Zee, bos of duinen zijn fantastisch. Maar we hoeven zeker niet ver te reizen. Een park in de buurt, een rustige straat of juist een trendy plaats in de stad zijn allemaal prima locaties voor een fotoshoot. Een geschikte locatie trekt jouw aandacht, biedt afleiding en levert extra inspiratie. Bovendien kan het weer ook artistiek gebruikt worden.

artistieke kinderportret op locatie in Wassenaar.

Elke tijd van het jaar kan bij jouw portretten iets moois bijdragen.

Jouw huis en leuke buitenlocaties maken jouw professionele portretten echt persoonlijk. Ze voegen unieke details toe en maken jouw beelden authentieker. Ik geloof in de kracht van portretfotografie op maat om karakters en emoties te vangen in een beeld. Portretten die de essentie van persoon bewaren, zijn bijzonder. Dat verdienen jij en jouw kinderen toch?!

Leer meer over mijn diensten als professionele portret- en kinderfotograaf.