Kinderfotografie en de sprookjeswereld

Sprookjes zijn dichtbij ons

Als kind hield ik zeer van sprookjes en vond ik het jammer dat ik de sprookjeswereld met haar geheimen, wonderen en avonturen niet kon bezoeken. Ik heb deze wereld wel geschilderd en ik schreef verhalen over magische werelden, andere planeten en reizen in de tijd.

fineart kinderfotografie: nostalgisch portret van een meisje in het raam

 

Later, toen ik ongeveer vijftien of zestien jaar oud was, realiseerde ik me dat als ik een wonderwereld wilde zien, ik die zelf kon creëren. Het  was simpelweg een kwestie van perspectief! Het leven is een groot wonder en er zijn talloze fascinerende dingen in ons dagelijks leven. We staan er alleen niet zo bij stil, omdat we steeds bezig zijn.

Er zijn ook momenten en taferelen om ons heen – soms evident en soms verborgen – die iets sprookjesachtigs hebben. Er is vaak iets magisch in mensen en in plaatsen en dat probeer ik in mijn foto’s te vangen. Het lijkt erop alsof je een parallelle wereld kan zien. Die wereld is ergens hier, maar wel verborgen, en je hebt een sleutel nodig om haar te betreden. De sleutel is je eigen fantasie!

fineart kinderfotografie: een kind in een bos tussen de hoge bomen

Graag nodig ik je uit om de voorbeelden van enkele dromerige en sprookjesachtige portretten op mijn website bekijken, met name mijn werk als kinderfotograaf.