Anya: kunstenares in beeld

Vandaag wil ik graag enkele portretten met jullie delen die niet van een reguliere fotoshoot afkomstig zijn. Ik heb namelijk wat nieuwe fotografiespullen aangeschaft en moest wat testfoto’s maken. Toen ik met mijn goede vriendin Anya Saxby uitging, heb ik dan ook wat foto’s van haar genomen.

Fotoshoot-Rotterdam-2017-OlgaRookPhotography-1

Tijdens het maken van deze foto’s was ik voornamelijk met technische aspecten bezig, zoals de focusprestaties van mijn lens. Maar toen ik naar deze foto’s terugkeek, vond ik meer in ze. Anya is een begaafde fotograaf en kunstenares, en ik zie deze serie portretten dan ook als een soort studie van het karakter van een kunstenaar. Ik zie iemand die de wereld met haar eigen poëtische blik bekijkt en altijd in een ontdekkingsmodus is. Ze ervaart de realiteit als het ware via de filters van haar geest en poëzie, en kan deze visie in haar werk tot uitdrukking brengen. Voeg hier een vleugje van de “Russische ziel” aan toe: iemand’s culturele identiteit wordt vaak één van zijn “creatieve filters”. Anya is expressief en origineel, en ik vind haar een inspirerende persoon en kunstenaar.

OPEN POST

Een ochtend in het park: Gezinsfotografie in Rotterdam

Als gezinsfotograaf vang ik de mooie momenten van het leven voor mijn klanten, en dat is voor mij een privilege en een bron van plezier. Ik vind het geweldig om mijn fantastische klanten terug te zien en weer een nieuwe episode van hun verhaal voor ze te mogen documenteren.

Vorig jaar heb ik deze mooie expat-familie in Rotterdam gefotografeerd, en toen ik van Tuğçe hoorde dat ze een nieuwe fotoshoot wilde plannen, was ik heel blij. Ik wist zeker dat we weer een hele vrolijke reportage zouden krijgen.

Fotoshoot-gezin-Kralingen-OlgaRookPhotography-26

OPEN POST

Een “Meisjesdag”: Rotterdam gezinsfotografie

Als op locatie werkend familiefotograaf geniet ik ervan, dat elke gezinsfotoshoot anders is, en zijn eigen verhaal vertelt. Vandaag deel ik met jullie een reportage over een gezellige “meisjesochtend” samen, en ik hoop dat jullie dat ook leuk zullen vinden.

kinderfotograaf-Rotterdam-OlgaRook

Enkele jaren geleden heb ik Petra en haar twee dochtertjes in Rotterdam gefotografeerd. In de tussentijd zijn de meisjes flink gegroeid en hebben ze er een babyzusje bij gekregen! Het was dan ook hoogste tijd om gezinsfoto’s te updaten. Petra wilde de zusjes op een natuurlijke wijze laten fotograferen, terwijl ze spelen en samen lol hebben. Met een kleine baby is het vaak een goed idee om de fotosessie bij de klant thuis te houden. Dat hebben we dus gedaan. Daarnaast hebben we dankzij warm nazomers weer ook in de tuin leuke foto’s gemaakt.

OPEN POST

Doopfotografie in Apeldoorn: Nicky’s dag

Doopfotografie is een prachtig genre dat familieportretten, event-reportage en een mooie plechtigheid omvat. Ik was dan ook heel blij toen Mariesa mij had gevraagd om een doopreportage van haar kleine zoontje in de prachtige Mariakerk te Apeldoorn te maken.

De reportage van deze gebeurtenis begon in de ochtend met foto’s van baby Nicky thuis, samen met al zijn familie die zich voor zijn speciale dag had verzameld. Het was een warme zomerse dag, en gelukkig was de achtertuin groot genoeg om alle soorten groepsportretten te maken. Ik ben heel blij met de foto’s van de charmante kleine Nicky samen met zijn ouders, grootouders, peetouders en iedereen: ze laten duidelijk al de liefde en het plezier van samen zijn zien.

doopfotografie-apeldoorn-OlgaRook-8

Kijk eens naar Nicky’s vrolijke lach! Het was ook leuk om Nicky samen met zijn oudere broer Alain in beeld te brengen. Alain houdt heel veel van zijn babybroertje en speelt graag met hem. Hij was ook heel blij met Nicky’s dag. Ik vind de foto’s van de broertjes samen heel mooi: zo puur en tijdloos, ze vangen de jongetjes zoals ze nu zijn, met hun karakter en hun speciale band. Ook de portretten van Alain met zijn vader en beeldschone moeder zijn heel bijzonder.

OPEN POST

Bethany’s Grote dag: Eerste Communie Fotoreportage in Apeldoorn

Vandaag deel ik graag enkele foto’s uit een prachtige eerste communiereportage in Apeldoorn.

Ik heb Bethany voor het eerst ontmoet toen ze vier jaar oud was, en nu was het voor haar de grote dag van haar eerste communie.

communie-fotografie-apeldoorn-OlgaRook

De reportage begon met Bethany’s voorbereidingen op de ceremonie: de momenten die de meeste meisjes van elke leeftijd zo spannend vinden. Bethany is zo’n prachtig mooi en stralend meisje: met haar fantastische jurk leek ze wel een prinses.

OPEN POST

Kinderen en gezin fotoshoot in Schoonhoven

Vandaag wil ik een fotoset met jullie delen uit een leuke gezinsfotosessie in Schoonhoven.

Renzo en Gonda waren op zoek naar nieuwe kinderportretten. Ze hebben voorkeur voor natuurlijke stijl van fotografie, en waren helemaal in voor een fotoshoot buiten. Onze locatie was een prettig en rustig park in Schoonhoven. Het was een felle zonnige ochtend, en de kinderen waren vol energie. Ze kenden het park al, maar er is altijd zoveel nieuws te ontdekken!

kinderen-fotoshoot-schoonhoven

Aan het begin vond de kleine Senne het leuk om zo hard mogelijk van de camera weg te rennen. Daarom begon ik maar met portretten van zijn oudere zus Yara. Wat is ze een geweldig model! Niet alleen is ze een mooi meisje, maar ze is ook een prettig en aardig persoon: heel leuk om te fotograferen en om mee te kletsen. Al snel raakte Senne geïntrigeerd door de fotoshoot en kwam hij naar ons toe. Ik ben helemaal weg van zijn ondeugende glimlach. En kijk eens naar zijn vies mondje en al dat wilde plezier met zijn snor lolly. Het was fijn om broer en zus samen in beeld te brengen, en hun bijzondere band met elkaar. En, natuurlijk, het gezin samen.

OPEN POST

Vrolijke gezinsfotoshoot in Ridderkerk

Als familiefotograaf vind ik het altijd geweldig om mijn klanten terug te zien, hun kinderen te zien groeien en nieuwe gezinsleden te ontmoeten. Ik vond het dan ook heel spannend, toen Eva en Gerben, een mooi gezin uit Rotterdam, hun tweede kindje bleken te verwachten en alvast een fotosessie met de beide broertjes wilden boeken.

kinderen-fotoshoot-ridderkerk_OlgaRook

OPEN POST